Hässleholm-1 och Eslöv-1 i en match i Turbanhallen, två av 66 lag som
seriespelar
kommande säsong i Alliansen Ringen. (Foto: Håkan Andersson)

 

(8 juni) Det blir 66 lag som kommer till spel kommande säsong inom Alliansen Ringen, en minskning med fyra jämfört med den gångna säsongen. Och orsaken beror framför allt på de negativa effekter pandemin orsakat och som för andra året i rad satte sin tydliga prägel på verksamheten i form av enbart hemmamatcher i seriespelet.

Höörs PBK har som en följd av detta tvingats lägga ner verksamheten på grund av spelarbrist och det innebär att två lag försvinner, ett i högsta divisionen och ett i division-2. Därtill drar Klippan och Perstorp tillbaka ett av sina lag i lägsta serien. Fortsatt flest lag i seriespel har för övrigt Ängelholm med 8 lag följda av Klippan med 7 och Landskrona med 6 lag.

Styrelsen i Alliansen Ringen har nu presenterat ett förslag till serieindelning 2022-2023 för beslut vid årsmötet den 16 juni i Klippan och där både upp- och nedflyttningar skett, beroende på minskat antal lag. Förslaget innebär att divisionerna 1-3 kommer att omfatta 12 lag, i divisionerna 4-6 blir det 10 lag. Och med planerad seriestart sista veckan i augusti, och med förmodat hemma- och bortaspel, ser förslaget ut enligt nedan:

Division 1: Hässleholm-1, Åstorp-1, Ängelholm-1, Eslöv-1, Tyringe-1, Perstorp-1, Klippan-1, Bjuv-1, Landskrona-1, Örkelljunga-1, Helsingborg-1, Ängelholm-3 (uppflyttat från div-2).
Division 2: Svalöv-1, Tyringe-2, Bjäre-1, Höganäs-1, Eslöv-3, Ängelholm-7, Åstorp-2, Landskrona-2, Svalöv-2, Bjuv-2, Helsingborg-2 (från div-3), Klippan-2 (från div-3).

Division 3: Ängelholm-5, Ängelholm-4, Ängelholm-10, Klippan-3, Höganäs-2, Eslöv-2, Bjuv-3, Åstorp-3, Perstorp-2, Bjäre-2, Tyringe-3 (från div-4), Ängelholm-9 (från div-4).
Division 4: Höganäs-3, Örkelljunga-2, Helsingborg-3, Ängelholm-6, Landskrona-3, Höganäs-4, Bjuv-4, Svalöv-3, Bjuv-5, Örkelljunga-3.

Division 5: Klippan-4, Helsingborg-4, Klippan-5, Klippan-6, Landskrona-4, Åstorp-4, Perstorp-3, Svalöv-4, Landskrona-5, Höganäs-5.
Division 6: Tyringe-4, Båstad Bowlare, Eslöv-4, Perstorp-4, Örkelljunga-5, Klippan-7, Landskrona-6, Perstorp-5, Bjäre-3 (från div-5) samt Örkelljunga-4 (från div-5).

Fotnot: Bowling-Sydväst (Malmö, Lund, Trelleborg m.fl) kommer säsongen 2022-2023 att omfatta 50 lag fördelat på fem divisioner med 8-mannalag (8 lag i varje) och en division med 4-mannalag (10 lag), en ökning med ett lag jämfört med senaste säsongen. Vad gäller Göingeserien har den inte presenterat omfattningen nästa säsong.