Arkiv Övrigt

Bengt och Eva tog emot på favoritbanan


- Välkomna till Örestad, min favoritbana, förklarade Bengt Lilja som
tillsammans med
hustru Eva (till höger) stod för värdskapet vid årets
fjärde träff. Foto: Håkan Andersson

(21 augusti) När det gäller golfbanor är tveklöst pay-and-playbanan på Örestads GK vid Bjärred den absoluta favoriten för Bengt och Eva Lilja. Så när det var deras tur att stå för värdskapet för golfgänget i Höör var valet givet, detta vid årets fjärde träff med golfgänget.
Det handlar om en korthålsbana som bjuder på 18 hål, från 44 meter och som längst 147 meter, samtliga par 3-hål. Och det är 18 hål som kräver bra känsla hos spelaren.

Den som visade upp bästa spelet var som vanligt rutinerade Sven Persson och Leif Ohlsson, de noterade i sina scorekort 65 respektive 68 slag. Dagens tävlingsledare hade satt upp ett extrapris till de spelare som noterade en ”birdie” och detta klarade blott Leif Ohlsson. Ett under par kunde han bokföras på vid banans kortaste hål, nummer 16, 44 meter från tee. Allt medan resterande priser lottades ut och de hamnade hos Anita Persson, Ingela Ohlsson och Acke Nilsson. Och som det plägar att vara när golfgänget samlas, så blev det en mysig dag, härlig stämning, fint väder, lagom varmt och med svalkande skön bris. Nu tar man paus till fredagen den 28 september och då blir det Sven Persson/Birgitta Hansson som står som värdar och som därmed väljer spelplats.

Så här blev resultaten:

Herrar: 1. Sven Persson 65 (33+32), 2. Leif Ohlsson 68 (35+33), 3. Jan Persson 75 (40+35), 4. Krister Lindberg 76 (38+38), 5. Håkan Andersson 81 (45+36), 6. Acke Nilsson 93 (48+45), 7. Bengt Lilja 105 (54+51).
Damer: 1. Birgitta Hansson 84 (40+44), 2. Ethel Andersson 86 (45+41), 3. Ingela Ohlsson 89 (46+43), 4. Sonja Nilsson 91 (46+45), 5. Eva Lilja 110 (56+54).

 


Krister Lindberg hade hustru Inger som ”caddie”, här kollar de gemensamt in
förutsättningarna för hål nummer 8 på pay-and-playbanan.

 

Krister och ”Janka” bäst i Skyrup


Dagens prestation på Skyrups golfbana svarade Jan ”Janka” Persson för när
han gjorde en ”birdie”
på femte hålet efter ett snyggt inspel från dryga 40 meter.
Foto: Håkan Andersson

 

När golfgänget i Höör med jämnt dussinet spelare samlades för årets tredje träff hade tävlingsledarna Håkan och Ethel Andersson valt Skyrup utanför Tyringe. Där spelades de nio första hålen, i regn via en del småskurar men också i solsken.
Det handlar om en riktigt tuff bana i Skyrup, långa par 4-hål, småluriga greener och med en massa vatten. Både längs banan, till höger, till vänster, runt om…

De som bäst behärskade detta var Krister Lindberg och Jan ”Janka” Persson.
Krister tog hem förstaplatsen med bästa nettoresultat på 37 slag, ett före ”Janka” (38), den senare hade tillsammans med Leif Ohlsson dessutom bästa brutto (51 slag) på de nio hålen . Det var för övrigt ”Janka” som stod för dagens prestation när han på femte hålet (par 4) gjorde en ”birdie” sedan han med pitchen sänkt direkt i koppen från 43 meter. Men i sann och god sportslig anda lottades de tre priserna ut och de hamnade hos Krister Lindberg, Eva Lilja och Leif Ohlsson.

Nästa träff blir tisdagen den 21 augusti och då är det Bengt och Eva Lilja som håller i trådarna. Och det står redan klart att det blir spel på Bengts absoluta favorit, nämligen pay-and-playbanan (18 hål) på Örestad.

Här är lite siffror från golfträffen i Skyrup:
Netto: 1. Krister Lindberg 37 slag, 2. Jan Persson 38, 3. Ethel Andersson 41, 4. Birgitta Hansson 43 och Leif Ohlsson 43, 6. Sven Persson 44, brutto: 1. Jan Persson 51 slag och Leif Ohlsson 51, 3. Krister Lindberg 52, 4. Sven Persson 53, 5. Birgitta Hansson 58.
Pris för dagens prestation: Jan ”Janka” Persson (ett under par/hål 5)

Skyrups golfbana var platsen för årets tredje träff med gänget från Höör. En tuff
och krävande bana.

 

 

 

Solen sken över golfgänget i Svalöv


Tre pristagare i Svalöv blev fr.v. Ingela Ohlsson,
Leif Ohlsson och Sven Persson.

Foto: Håkan Andersson

 

Efter årspremiären på Allerumsbanan utanför Höganäs blev det spel i Svalöv för golfgänget från Höörs PBK. Den här gången hade Krister Lindberg som tävlingsledare valt den mycket kuperade och ganska svårspelade ”gamla” banan i Svalöv och där gick de 12 pensionärerna hål 1-9, allt i ett strålande väder med 22 sköna plusgrader och en svalkande bris.

Dagens bästa resultat svarade inte oväntat Sven Persson för med 46 slag på de nio hålen och i den siffran ingick också en ”birdie” som kom på hål 6 (116 meter över vatten), detta efter en elegant chip utanför green. Men i sann sportslig rättvisa lottades de tre priserna ut och turen på sin sida hade Leif Ohlsson, Ingela Ohlsson och Sven Persson. Men räknat med handicap var det Jan ”Janka” Persson och Birgitta Hansson som toppade herr- respektive damklasserna.

Men det var ingalunda lättspelat i Svalöv, det krävdes inte bara raka utan även långa slag och dessutom spel med känsla på greenerna. Och vattenhinderna var många och många var också de bollar som försvann. Men en trivsam och kul bana, det var alla överens om.

Nu blir det paus fram till onsdagen den 18 juli, då är det Håkan och Ethel Andersson som står för värdskapet.

-Vi har spelat i stort på alla pay-and-play-banor i Skåne, nu vill vi ha lite mer utmaningar och det blir lite mer golf när vi ger oss ut på de ”stora” banorna. Som skedde i Allerum och nu i Svalöv. Och då passar det alldeles utmärkt att vi går halva banan och så kommer att ske även vid nästa träff. Och då blir det spel på Skyrups golfbana, säger Håkan Andersson.


Krister Lindberg (bilden till vänster) var ”tävlingsledare” i Svalöv och såg till så att
eltagarna erhöll den sedvanliga ”medicinen” en stund innan det var dags att slå ut på
första tee.
På högra bilden Sven Persson efter en ”birdie” på sexans hål.
Foto: Håkan Andersson

Glada golfare satte punkt för året


Som traditionen bjuder inleds alltid golfträffarna med ”en lille en”. Här är det finalens
tävlingsledare Jan ”Janca” Persson som serverar broder Sven Persson. I bakgrunden
Ethel Andersson,  Inger Lindberg och Birgitta Hansson som redan fyllt sina små glas.
Foto: Håkan Andersson

Tack för i år! Och väl mött igen våren 2012!
På torsdagen var det nämligen avslutning på årets golfträffar med ”Glada gänget” i Höör och då med spel på Sölvesborgs pay-and-playbana. Dit hade nämligen finalens tävlingsledare Jan ”Janka” och Anita Persson förlagt spelet, detta på en mycket trevlig 9-hålsbana, med massor av träd på båda sidor om smala fairways, något av ”Jankas” favoritbana. Och ganska svårspelad, vilket det faktum visar att inte en enda ”birdies” noterades…

Och liksom i de tidigare träffarna under året var det de rutinerade spelarna som klarade banan bäst. Allra bäst spelade nämligen Sven Persson med två jämna rundor, båda på 39 slag till 78 totalt och därnäst Leif Ohlsson med 82 medan Birgitta Hansson var etta bland damerna med 85 slag. Men för rättvisans skull lottades förstaprisen ut och bland damerna hamnade det hos Ethel Andersosn medan Krister Lindberg fick motsvarande bland herrarna.

Som sagt, slut för i år, tack för i år. Nästa gång gänget samlas blir till våren 2012, då med Karl-Axel ”Acke” Nilsson som tävlingsledare och därmed väljer han också spelplats. Skulle tro att Barsebäcks mysiga pay-and-play ligger bra till…

Så här gick det i Sölvesborg och årsavslutningen (2×9 hål)
Herrar: 1. Sven Persson 78 slag, 2. Leif Ohlsson 82, 3. Jan Persson 86, 4. Håkan Andersson 93 och Krister Lindberg 93, 6. Karl-Axel Nilsson 102.
Damer: 1. Birgitta Hansson 85, 2. Ethel Andersson 96, 3. Sonja Nilsson 107 samt 4.  Ingela Ohlsson 110.

 


- Tack för i år, väl mött igen 2012, säger den här kvintetten ur ”Glada gänget”.
Fr.v: Sven Persson,
Håkan Andersson, Leif Ohlsson, Bengt Lilja och Krister
Lindberg.
Foto: Inger Lindberg

Nu drar golfgänget till Sölvesborg

Det blev som väntat! Månadens värdpar Jan ”Janca” och Anita Persson valde  Sölvesborgs golfbana och deras mysiga pay-and-play-bana som nästa anhalt för det glada golfgänget från Höör. En lite annorlunda bana med smala fairways och massor av träd…

Torsdagen den 22 september är det dags ígen, senast det begav sig just på den banan var för nära nog två år sedan. Klockan 11.00 går första bollen ut…

Vägen dit går via E 22, förbi Sölvesborg, sväng av vid trafikplats Listerlandet och ta väg 123 mot Mjällby. Efter cirkus 500 meter tar du av mot Sölve, efter 400 meter vänster mot V Näs. Och si, när den vägen tar slut är du framme.

Väl mött den 22 september. Svinga lugnt!
Fint väder är beställt…

PS! Klicka på bilden så får du den i större format!

Knixigt, kuperat och tufft i Degeberga


Klart för spel för det glada golfgänget från Höör. Årets tredje stopp blev pay-and-playbanan
i Degeberga. FOTO: Håkan Andersson

När det var dags för årets tredje träff med det glada golfgänget från Höör hade tävlingsledarna Sven Persson och Birgitta Hansson valt den ganska knixiga, kuperade och intressanta pay-and-playbanan i Degeberga. Där det bjöds på nio riktigt tuffa och långa par 3-hål.

Nu var det ett tag tveksamt om det kunde bli något spel på fredagen, regnmolnen tornade upp sig på vägen dit. Men när det var dags för de första tre av 11 spelare att slå ut på ettan upphörde regnet, molnen skingrades, solen tittade fram och det hela formade sig till en mycket trevlig golfdag.

Inte oväntat var det tävlingsledarna som spelade den bästa golfen, Sven Persson gick två ytterst jämna rundor, 35 slag på båda medan Birgitta Hansson var lika klar vinnare bland damerna. Och därmed tog paret andra raka, de ”vann” nämligen också senast det begav sig just i Degeberga för ett år sedan.

Nästa träff med gänget är inbokad den 22 september, då är det Jan och caddien Anita Persson som väljer spelplats. Blir det Sölvesborg, Sturup, Barsebäck? Eller bjuder de på en överraskning? Vi avvaktar med spänning och stort intresse…

Så här blev siffrorna i Degeberga:

Herrar (utan hcp): 1. Sven Persson 70 slag, 2. Leif Ohlsson 73, 3. Jan Persson 82, 4. Krister Lindberg 85, 5. Håkan Andersson 86, 6. Acke Nilsson 92, ”Birdiepriset”: Leif Ohlsson.
Damer (utan hcp): 1. Birgitta Hansson 74, 2. Ethel Andersson 84, 3. Ingela Ohlsson 106, 4. Sonja Nilsson 111, 5. Eva Lilja 113, ”Birdiepriset”: Birgitta Hansson.
5 augusti 2011


Inget dåligt inspel från 25-30 meter. Det kan Sven Persson konstatera sedan han lagt bollen
bara någon centimeter från
hål på det mariga 5:e hålet. Kolla lutningen på greenen…

Två härliga (golf)dagar på Ven

 


Klart för avfärd från hamnen i Landskrona…


Det började med Örestad och pay-and-play-banan. Och när det glada golfgänget från Höör skulle ut på årets andra golfträff blev det en tur till Ven, ”paradisön” mitt i Öresund .

Slingrande grusvägar, som gjorda för en cykeltur, branta backar ned mot havet. Och som alltid på sommaren, en ö som formligen brusar av liv via tillresta turister.

Det var dit vi åkte tisdagen den 28 juni, månadens tävlingsledare Leif Ohlsson hade valt spel på S:t Ibbs 9-hålsbana. Det innebar också ett ”paket” med övernattning och middag på Turistgården, ett stenkast från Tycho Brahés observatorium och kyrkan som numera är museum. Och golf ingick förstås…

Vi var 11 personer som tog båten från Landskrona, en halvtimme senare var vi framme i Bäckvikens hamn, där tog Turistgården hand om alla golfvagnar och dito bagar, vi tog lokalbussen tre hållplatser. Nåja, hållplatser finns det egentligen inte på ön, det är bara att be chauffören att stanna…

Första dagen, allt i strålande sol som Leif Ohlsson påpassligt också bokat in, blev det en cykeltur ned till Bäckviken och därefter en runda på minigolfbanan invid badplatsen på öns östra sida. Som för övrigt Sven Persson behärskade allra bäst.

Det ljumma och sköna sommarvädret var med oss även på onsdagen, klockan 10.00 gick vi ut, 9 spelare och två caddies, tillsammans med 36 golfspelande veteraner från Mölle GK, alla spreds vi över de nio hålen. Och det fungerade perfekt, allt flöt bra under de två rundor vi spelade. Och på totalt 18 hål var Krister Lindberg bäst bland herrarna medan Birgitta Hansson var etta bland damerna.

Det blev till två härligt ljuvliga och mysiga dagar i trevligt sällskap på Ven, tack för det, Leif Ohlsson!

Nästa träff med golfgänget blir för övrigt fredagen den 5 augusti och då står Sven Persson och Birgitta Hansson för värdskapet. Då blir det spel i Degeberga och 10.30 är tiden för gänget att vara på plats…


Är man turist på Ven ska man förstås hyra cykel, alla gula till färgen. Och det gjorde vi…


Sankt Ibbs golfbana på Ven, rena idyllen. En mysig 9-hålsbana av varierande svårighetsgrad.