Arkiv juli, 2017

160.000 i förstapris vid ”World Tour” på Baltiskan

(30 juli) För första gången kommer en deltävling ingående i ”World Tour” i bowling att spelas i Sverige när ”Storm Lucky Larsen Masters” avgörs i Baltiska hallen i Malmö den 13-27 augusti 2017. Aldrig förr har ett startfält rymt så många toppspelare från USA, Asien, Sydamerika, Australien och Europa och inte någon gång tidigare har en så penningstinn tävling avgjorts i landet. Så ett förstapris på 160.00 svenska kronor lockar de allra bästa…

Det är 37-årige svenska toppspelaren Martin Larsen (Team Pergamon) och ofta med på den amerikanska proffstouren, som fått ge namn åt tävlingen. I fjol rankades han som nummer 1 i ”World tour” och han gör sin första start i tävlingen i Malmö redan premiärdagen den 13 augusti kl 14.00. Därefter kommer det spelare som Jason Belmonte, (Australien), rankad trea i världen 2016, engelsmännen Dom Barrett och Stuart Williams, kanadensaren Fransois Lavoie, svenska toppspelare som Jesper Svensson (Team Pergamon) och senaste vinnaren på Europatouren Pontus Andersson (BK Clan). Lägg därtill Danielle McEwan (USA) och Diana Zavjalova (Lettland), två toppspelare på den amerikanska damtouren.

Bland de i dag 467 anmälda spelarna från 26 nationer finns toppspelare från bl.a. Danmark, Finland, Norge, Qatar, Saudiarabien, Malaysia, Ryssland, Mexico och Tyskland tillsammans med rader av elitspelare och lokala spelare från hela Sverige. Och alla är de med och spelar om en av de största prispotter (912.000 kronor) som förekommit i en bowlingtävling i Europa. Det handlar om kvalspel över 6 serier (med re-entry) och där 44 spelare kommer att gå vidare till ett första finalsteg.

Ta gärna tillfället i akt att se bowling av allra högsta klass. Här är länken till tävlingens hemsida med alla data kring deltagare, speltider, prispengar m.m. www.luckylarsenmasters.se

 

Höörs PBK ställer upp i Riksserien 2017-2018


Tävling på träningen blir det för Höörs PBK
när laget
spelar matcher i Riksserien.


(12 juli)
Kommande säsong gör Höörs PBK debut i Riksserien för pensionärer, den som går under namnet ”Panterbowling”. Då blir Höör ett av 200 lag, från Boden i norr till Simrishamn i söder, som kommer att spela seriematcher på sina respektive hemmahallar. Det kommer att spelas i 21 divisioner på herrsidan (eller mixade lag) och 11 divisioner i rena damserier.

- Det handlar om 6-mannalag, matcherna spelas över 4 serier med rullande räkning. Och vi kommer att spela våra 15 matcher under säsongen i samband med måndagsträningen. Ett bra sätt att få lite ”spets” på träningen när tävlingsmomentet kommer in, säger Håkan Andersson i Höörs PBK.

Nu blir Höörs PBK den tredje skånska pensionärsklubb att ställa upp i Riksserien 2017-2018, där finns också BK 80 från Hässleholm och Veteranerna från Simrishamn, båda med två lag vardera. Och förutom de svenska klubbarna deltar också lag från Mariehamn på Åland och Åbo i Finland.

- Matcherna ska spelas under föreskriven vecka enligt matchprogrammet, resultatet rapporteras in via mejl och det görs tabeller i vanlig ordning på SBHF-hemsidan. Det blir således något i stil med gamla tiders ”telefonmatcher”.

Höörs PBK har efter sitt seriesnitt i Alliansen den gångna säsongen placerats i division-7 och ska på hemmabanorna i Hörbyhallen ”möta” Rännans Vänner-1 (Tibro), Växjö PBK-2 (Växjö), Säffleklotet-1 (Säffle), Nässjöpensionärerna-2 (Nässjö) samt Old Men-1 (Vänersborg) och lagen möts tre gånger. Och premiärspel för Höörs PBK blir det måndagen den 4 september mot Rännans Vänner-1.

Här är länken till seriematcherna för Höörs PBK: http://www.sbhf.se/ligaservice/index.php/serie/index?parentId=4050

Michael Wegner tar över i Tollarp och Tyringe

(10 juli) Nu tar 54-årige Michael Wegner över driften för bowlinghallarna i Tollarp och Tyringe. Han har sedan många år tillbaka varit hallföreståndare i Turbanhallen iHässleholm och enligt ett inlägg på hans Facebook-sida ska han fortsättningsvis tillsammans med sin personal och medarbetare driva de tre skånska hallarna.

Enligt Facebook är en renovering av 8-banorshallen i Tollarp redan i gång och även Turbanhallen och 4-banorshallen i Tyringe kommer att moderniseras och fräschas upp. Tollarsphallen har senast haft Jesper Rosdahl som föreståndare medan Stefan Jonsson varit hallchef i Tyringe.

Bilden till höger: Michael Wegner, hallchef i Turbanhallen i Hässleholm blir det nu även i Tollarp och Tyringe.

Serieprogrammet för 2017-2018 är nu klart

(6 juli) Nu är spelprogrammet för Alliansen Ringens seriespel säsongen 2017-2018 klart och definitivt, detta efter ett mindre antal önskemål och smärre justeringar av matchdagar och speltid.

- Med tanke på att det ska spelas 816 seriematcher så var det ovanligt få önskemål från klubbarnas sida om flyttning och ändring av speltider. Så det tyder på ett bra jobb av Peter Andersson i Ängelholm som är den som lottar och schemalägger alla matcherna. Och alla ändringar är gjorda i det spelprogram som nu ligger ute på Alliansens hemsida vilket betyder att  klubbarna kan plocka ut serierna och kopiera dem, säger Håkan Andersson, tävlingsansvarig.

Sista veckan i augusti är det seriepremiär2017-2018 och här är länken till matchprogrammet: http://ringen.garl-data.se/seriespel.htm

Åstorp blir favorit men Eslöv utmanar på nytt

(4 juli) De två senaste säsongerna har pensionärsbowlarna i Åstorp-1 vunnit både divisi0n 1-serien och ”Mästarmötet” med Alliansen Ringen. Och det gör att klubben blir favorit till båda titlarna även kommande säsong 2017-2018. Och förmodligen med Eslöv-1 som främsta och första utmanare.

Fram till slutet av april 2018 ska 132 matcher avgöras i högsta serien varefter det är dags för topptrion att spela ”Mästarmötet”.

I fjol vann Åstorp finalen i Hörbyhallen över Bjuv med Eslöv som trea, i år blev det finalvinst i Perstorp för Åstorp över Eslöv (bilden) med Höör som trea. Tre lag som ganska säkert kommer att tillhöra toppen även den säsong som tar sin början tisdagen den 29 augusti. Men det saknas verkligen inte konkurrens i division 1-serien.

Landskrona-1 var länge med i toppstriden förra säsongen, tappade dock lite för många poäng på svagt bortaspel, Perstorp-1 var nära en topp 3-plats efter en stark vårsäsong. Två lag som definitivt kommer att ta sikte på en framskjuten placering även kommande säsong. Och det lär också Bjuv-1 göra efter en säsong som man knappast var nöjd med, från en finalplats i ”Mästarmötet” 2016 till att hamna kring nedflyttningsstrecket förra säsongen.

Och vad kan Helsingborg-1 nästa säsong? Ganska svårslaget hemma i Olympiahallen men som lite för ofta har problem på bortabanor.

Höganäs-1 var förra säsongen en bit från det vinnande spel laget tidigare visade upp och laget hade bara två poäng ned till Tyringe-1 som tillsammans med Örkelljunga-1 åkte ut. Det bör bli en bättre placering 2017-2018.

Klippan-1 var ett utropstecken förra säsongen och tog som nykomling inte mindre 24 poäng vilket gav en sjätteplats, bara fyra poäng från topptrion. Laget visade sig vara mycket svårslaget i hemmahallen, förlorade där bara mot Åstorp och Eslöv. Så se upp!

Ängelholm har nu åter två lag med i ”elitserien”, detta sedan Ängelholm-1 gjort en snabb comeback efter en säsong i division-2. Så gjorde också seriens andra nykomling Svalöv-1 som garanterat kommer att plocka många poäng i egna 4-banorshallen. Återstår gör Bjuv-1 som har ett mycket bra lag på papperet och som kommer att utmana både Åstorp-1 och Eslöv-1 om seriesegern. Men då måste man undvika formsvackor av den typ man drabbades av i höstas…

Här är tipset till slutplaceringarna i division-1 säsongen 2017-2018:
1. Åstorp-1, 2. Eslöv-1, 3. Bjuv-1, 4. Landskrona-1, 5. Höör-1, 6. Perstorp-1, 7. Ängelholm-1, 8. Klippan-1, 9. Helsingborg-1, 10. Höganäs-1, 11. Svalöv-1, 12. Ängelholm-3.

Så här spelas premiäromgången:
29 augusti: Landskrona-Helsingborg, Perstorp-Höganäs, Höör-Ängelholm-3, Klippan-Bjuv, 30 augusti: Eslöv-Ängelholm-1 samt 31 augusti: Åstorp-Svalöv.