Arkiv juli, 2011

Snart dags för första träningen…

Sommaren är kort, det mesta regnar bort…
Så är det tyvärr, precis som Tomas Ledin sjunger. Och när det så smått börjar gå mot höst är det dags att plocka fram bowlingkloten, idka lite materialvård och börja träna igen. För nu är en ny säsong på gång.

Redan tisdagen den 9 augusti inleder Höörs PBK träningen i Lucky Bowl, liksom tidigare med start kl 14.00 men med den skillnaden att priset gått upp. Hallarrendatorn Emil Abrahamsson har nämligen höjt timkostnaden, vilket innebär fem (5) kronor mer per spelare och träningstimme. Inte mycket att säga om eftersom det tidigare timpriset legat oförändrat i flera år.
Men á andra sidan har Emil lovat att snygga upp i hallen, bland annat ska trasiga klinkerplattor ersättas med nya, hålen i väggen vid bana 1 ska repareras! Det står till och med inskrivet i nya kontraktet.

Säsongens serieprogram har gått ut till samtliga medlemmar, Ann-Marie Johansson har sett till så att de hamnat i brevlådorna. Så det är bara att kryssa i almanackan och reservera just den dagen för spel i ett av de tre lagen inom Höörs PBK. Och som vanligt gäller det att hålla koll på klubbens anslagstavla i hallen. Där kommer information om klubbtävlingar, möten m.m. att sättas upp.

Välkommen till en ny säsong med HÖÖRS PBK – tisdagen den 9 augusti drar vi i gång!

Två härliga (golf)dagar på Ven

 


Klart för avfärd från hamnen i Landskrona…


Det började med Örestad och pay-and-play-banan. Och när det glada golfgänget från Höör skulle ut på årets andra golfträff blev det en tur till Ven, ”paradisön” mitt i Öresund .

Slingrande grusvägar, som gjorda för en cykeltur, branta backar ned mot havet. Och som alltid på sommaren, en ö som formligen brusar av liv via tillresta turister.

Det var dit vi åkte tisdagen den 28 juni, månadens tävlingsledare Leif Ohlsson hade valt spel på S:t Ibbs 9-hålsbana. Det innebar också ett ”paket” med övernattning och middag på Turistgården, ett stenkast från Tycho Brahés observatorium och kyrkan som numera är museum. Och golf ingick förstås…

Vi var 11 personer som tog båten från Landskrona, en halvtimme senare var vi framme i Bäckvikens hamn, där tog Turistgården hand om alla golfvagnar och dito bagar, vi tog lokalbussen tre hållplatser. Nåja, hållplatser finns det egentligen inte på ön, det är bara att be chauffören att stanna…

Första dagen, allt i strålande sol som Leif Ohlsson påpassligt också bokat in, blev det en cykeltur ned till Bäckviken och därefter en runda på minigolfbanan invid badplatsen på öns östra sida. Som för övrigt Sven Persson behärskade allra bäst.

Det ljumma och sköna sommarvädret var med oss även på onsdagen, klockan 10.00 gick vi ut, 9 spelare och två caddies, tillsammans med 36 golfspelande veteraner från Mölle GK, alla spreds vi över de nio hålen. Och det fungerade perfekt, allt flöt bra under de två rundor vi spelade. Och på totalt 18 hål var Krister Lindberg bäst bland herrarna medan Birgitta Hansson var etta bland damerna.

Det blev till två härligt ljuvliga och mysiga dagar i trevligt sällskap på Ven, tack för det, Leif Ohlsson!

Nästa träff med golfgänget blir för övrigt fredagen den 5 augusti och då står Sven Persson och Birgitta Hansson för värdskapet. Då blir det spel i Degeberga och 10.30 är tiden för gänget att vara på plats…


Är man turist på Ven ska man förstås hyra cykel, alla gula till färgen. Och det gjorde vi…


Sankt Ibbs golfbana på Ven, rena idyllen. En mysig 9-hålsbana av varierande svårighetsgrad.