Arkiv juli, 2015

Dags för en ny säsong med Höörs PBK

(30 juli) Dags för en ny säsong med Höörs PBK! Det innebär i stort nio månader med seriespel, klubbtävlingar och utbytesmatcher. Och inte förrän i början av maj 2016 är det dags att summera.

Det blir liksom de senaste åren en mycket tidig säsongstart, tisdagen den 4 augusti är det premiärträning i Lucky Bowl och redan onsdagen den 12 augusti spelas den nya säsongens första seriematch i Lucky Bowl när Höör-1 tar emot Helsingborg-1. De senare återkommer för övrigt till högsta divisionen efter en säsong i division 2. Det blir således inte speciellt många serier som spelarna i Höörs PBK hinner lägga bakom sig innan det räknas seriepoäng. För i år har de tre lagledarna bestämt att det inte blir någon träningsturnering mellan de tre lagen i Höörs PBK likt den i fjol.

- Minns att det vid fjolårets premiärträning kom inte mindre än 27 medlemmar till Lucky Bowl, då var det strålande augustiväder, sol och 25 plusgrader. Kan ju hoppas på att det blir något liknande på tisdag, säger Håkan Andersson.

Tävlingskommittén i Höörs PBK har för övrigt bokat in det klubbmästerskap, som fick avbrytas i april, till tisdagen den 8 september, veckan innan startar man upp en nyhet i form av en ”Månadstävling” som ska pågå hela säsongen med slutfinal i april. Och under hela hösten spelas det om ”Ohlsson Cup” på tisdagsträningarna där finalen avgörs i början av december.

- Vi har också lagt in två partävlingar under hösten, dels en ”scotch double” den 13 oktober och dels en mix den 17 november. Och där emellan ska det bli sedvanlig höstmöte med utdelning av HPBK-priset.

Klart är också att Höörs PBK ska matcha Göingeseriens suveräner BK 80 i en träningsmatch, preliminärt den 21 oktober och lördagen den 7 november blir det spel om ”Märta Halls jubileumspokal” i Lucky Bowl, trekampen mellan Höör, Hörby och Eslöv och där Höör som regerande pokalmästare i händelse av ny seger tar hem vandringspriset för alltid.

Tisdagen den 4 augusti är det således dags, då går ”startskottet” för en ny intensiv och händelserik säsong för Höörs PBK.

Bilden: Anna-Lena Ohlsson och Gert Nilsson finns med bland spelarna i lag 1-gruppen kommande säsong. (Foto: Håkan Andersson)

Positivt om Höörs PBK i Skånska Dagbladet

(20 juli) ”Mycket på gång för Höörs PBK”.

Så löd rubriken i måndagens (20 juli)  upplaga av Skånska Dagbladet i en artikel där klubben i text och bild på Höör-sidan berättade om den säsong som tar sin början i augusti. Med allt vad det innebär av seriespel, tävlingar, utbytesmatcher m.m.

- Jo, nog är det mycket på gång i klubben. Och det är verkligen positivt att lokalpressen vill skriva om oss, det blev till och med en liten ”puff” på förstasidan. Vi är ju den förening som bedriver tävlingsverksamhet för bowlande pensionärer, helt vid sidan om de träffar som PRO och SPF-föreningen har i Lucky Bowl. Och kanske är det så att tidigare aktiva som läser artikeln blir intresserade att börja spela igen. I så fall är de mer än välkomna, kommenterar Håkan Andersson i HPBK.

Tisdagen den 4 augusti inleds säsongen 2015-2016 och sedan har klubben i stort sett nio månader framför sig med allt från träning till klubbtävlingar och seriespel.

Bilden till höger: Måndagens artikel i Skånska Dagbladet. Den finns också att läsa på tidningens hemsida www.skd.se


 

Många kandidater till mästarmötet i ”elitdivisionen”

(9 juli) Blir det Ängelholm-1 igen? Eller ska Höörs PBK hålla hela säsongen ut? Kanske är det dags för Bjuv-1 eller Eslöv att få en fullträff i Alliansens högsta serie?
Det är bara dryga månaden kvar till seriepremiär, då med en säsong som bjuder på en nyhet, nämligen den att man kommer att avsluta med ett ”Mästarmöte” där de tre bästa lagen efter 22 matcher i grundserien gör upp om titeln.

Den gångna säsongen tog Ängelholm-1 hem division 1-serien och man gjorde det efter två raka andraplatser bakom Landskrona-1 (2012-2013) och Åstorp-1 (2013-2014). Ängelholmarna hade en poäng tillgodo på Höör-1, som ledde klart efter halva serien men som kroknade betänkligt på slutet. Håller man hela vägen den här gången?

Ängelholm var stabilt hela säsongen, tog 18 poäng under hösten och 16 på vårsäsongen. Man var också obesegrat i hemmahallen med 10 vinster och en oavgjord (mot Eslöv) och tio av elva hemmamatcher vann även Landskrona och Höör. Och noteras ska, att båda lagen förlorade hemmamötet mot Ängelholm…

Vilket lag tar då hem seriesegern 2015-2016 och vilka två lag följer med till ”Mästarmötet”?

Tipset är att trion Eslöv, Ängelholm och Bjuv kommer att vara med när tåget går. Eslöv gjorde en stark vårsäsong då man gick från sjunde till en slutlig fjärdeplats, var lite av ”vårens lag” mycket beroende på tre duktiga nytillskott i Göran Christensson, Johnny Johansson och Kurt Lindkvist. Och nu går det rykten om att Janne Pedersen ska damma av kloten…

Och ett lag att se upp med blir definitivt Bjuv-1, laget var på plats 10 efter höstsäsongen, slutade sexa efter en vårsäsong som visar att laget har kvalitéer. Inte minst tack vare nyförvärv som Karl-Erik Nilsson och Henry Kärrström. De båda bidrog bl.a. till säsongens toppsiffra i division 1 på 6192 poäng, noterat den 4 mars hemma mot Höör. Och om nu Eslöv-1 och Bjuv-1 svarade för en mycket positiv vårsäsong så var det raka motsatsen i Höganäs-1. Fyra efter hösten efter 13 inspelade poäng men med blott 6 poäng på vårens elva matcher slutade det med en åttondeplats, bara två poäng från nedflyttning.

Höör-1 vill också vara med i täten och är en självskriven outsider, trea säsongen 2013-2014, tvåa 2014-2015. Kommer fullträffen nu? Och Landskrona-1 är alltid bra, i synnerhet på hemmabanorna!

Vilka två lag får då lämna högsta serien?

Här är det inte mycket lättare att tippa. BK Möllan i Svalöv har liksom Tyringe hängt på ”gärdsgården” de senaste säsongerna, de måste höja sin nivå betydligt både i hemmahallen och bortamatcherna om de ska klara kontraktet. Och nykomlingar har av tradition haft svårt att hävda sig. Och nya är den här säsongen Helsingborg-1 och Ängelholm-3.

Välkommen till en ny säsong, den kommer garanterat att bjuda på både spänning, dramatik, intressanta matcher och bra bowling! Och i slutet av april 2016 vet vi precis hur det gick….

Bilden: Göran Christensson och Johnny Johansson – två duktiga nytillskott i Eslövs PBK. (Foto: Håkan Andersson)