Arkiv maj, 2011

Eslövs PBK hoppar över tre serier


Tre rutinerade spelare i Eslövs PBK, från vänster Leif Bergström, Markku
Kuirinlahti och Eddie Holmqvist. FOTO: Håkan Andersson

Från division 5 till högsta serien på en säsong!
Så lär det bli för kollegorna i Eslövs PBK i Alliansens bowlingserie. Efter en del år i en pensionärsserie
i Malmö ville laget prova på lite nya hallar och nya motståndare varför man anmälde sig till Alliansens seriespel.
Där placerades Eslövs PBK i nästlägsta serien, division 5, det hjälpte föga att man påpekade för serieansvariga att det handlade om ett rutinerat lag där flera fortfarande spelade aktiv i någon klubb.
Resultatet blev att Eslövs PBK vann samtliga sina 22 matcher, laget var fullständigt överlägset. Vilket knappast var stimulerande vare sig för Eslövsspelarna eller de lag de ställdes mot. Det visade också det faktum att ett lag ringde till klubben och förklarade att de inte tänkte komma till spel i Hörby. Men de skickade pengar för banhyran…
Nu har styrelsen i Alliansen tagit fasta på inte minst det förslag Höörs PBK lämnade i februari, nämligen att flytta upp Eslöv till högsta serien, till division 1.
Lite märkligt är dock att Alliansens styrelse beslöt att Eslövs PBK först ska spela, som de skriver, en vänskapsmatch mot Åstorp 1, de senaste säsongernas vinnare i division 1. Detta för att få ett underlag att flytta upp Eslöv, låta dem hoppa över tre divisioner.
Den matchen har nu spelats i Klippans bowlinghall.
- Vi gjorde en riktigt bra match, förlorade visserligen men bara med 9-11 (5663-5680). Så nog visade vi att vi bör spela i ettan, berättar Thomas Arnesson i Eslövs PBK, bäst i sitt lag med 815 poäng.
Division 1 kommer förmodligen att utökas med två lag, från 10 till 12. Höörs PBK och Klippan går upp från division 2 och förmodligen kommer bara ett lag från ettan att flyttas ned.
- Välkomna till division 1, det blir en alla tiders intressant serie kommande säsong, inte minst via två mellanskånska derbymatcher, säger Håkan Andersson i Höörs PBK.
Onsdagen den 8 juni ska årsmötet ta beslut, då finns representanter för både Eslöv och Höör på plats i Klippan.
(18 maj)

Säsongens sista tisdagsträning

Bowlingsäsongen 2010-2011 sjunger på sista versen, efter drygt nio månader med träning, seriespel och tävlingar är det dags att ta sommarledigt.
Höörs PBK avslutar med sista tisdagsträningen den 10 maj, därefter blir det uppehåll fram till tisdagen den 9 augusti då en ny säsong rullar i gång. Men under tiden fram till första höstträffen finns det möjlighet att träna i Lucky Bowl , kolla gärna öppettiderna via deras hemsida www.luckybowl.se
Under höstsäsongen kommer Höörs PBK att liksom tidigare vara med i serispel med tre lag, då är vårt förstalag tillbaka i högsta divisionen efter den övertygande seriesegern i division 2, vi kommer att arrangera bl.a. en mixedtävling, det blir sedvanlig jultävling och vi kommer vid klubbens höstmöte i september att för första gången dela ut priset som ”Årets HPBK-are”. Vem det blir som får denna utmärkelse avslöjas först vid mötet.
Tack för den här säsongen! Och som sagt, åk inte på semester utan att ta med bowlingklotet. Det kan ju mycket väl bli så att Du kommer förbi en sommaröppen bowlinghall…