Arkiv juli, 2012

Dags för träningspremiär med Höörs PBK

Det drar i hop sig till säsongspremiär för Höörs PBK.

Tisdagen den 14 augusti är det träningspremiär i Lucky Bowl och liksom tidigare blir det spel mellan kl 14.00 och 15.00. Och redan måndagen den 27 augusti spelas första seriematchen, då tar Höörs PBK-1 emot Landskrona-1 i Lucky Bowl via spel i Alliansens division 1-serie. Och sedan rullar det på…

Höörs PBK-2 inleder division 4-säsongen med att stå över första omgången, har sin första match måndagen den 3 september i Lucky Bowl då Perstorp-2 gästar medan Höörs PBK-3 premiärspelar onsdagen den 5 september i Staffanstorp och då handlar det om Malmöseriens division 6.

Som skrivet, tisdagen den 14 augusti är det dags! Men redan från den 1 augusti är det dagligt öppethållande (från kl 14.00) i Lucky Bowl. Så varför vänta?

 

 

 

Skånska pensionärsmästare koras i Höör

Kryssa för den 24-25 oktober i almanackan!
Då spelas det nämligen upp till skånska mästerskapen i bowling för SPF-medlemmar och det avgörs i Lucky Bowl i Höör.

I fjol, när tävlingen avgjordes i Ängelholm, vann SPF-Höör dubbelt genom Håkan Andersson i herrklassen medan Eva Jönsson spelade hem damernas mästerskap, då med resultaten 1217 respektive 1017 poäng över de sex serierna.

Genom ”dubbelsegern” fick Höör arrangemanget 2012 och det blir för övrigt tredje gången ett SPF-mästerskap avgörs i Lucky Bowl. Första gången var 2005 via DM och året därefter arrangerades riksmästerskapet, då liksom nu med Håkan Andersson och Sven Persson i tävlingsledningen. Nu ska inbjudan gå ut till samtliga SPF-föreningar i Skåne och man hoppas kunna locka runt ett 100-tal medlemmar (herrar och damer) till spel i Höör.

Tävlingen avgörs över 6 serier herrar-damer fördelat på fyra ådersklasser (1936-senare, 1937-1941, 1942-1946 samt 1947-1952, till detta kommer en lagtävling för nominerade 2-mannalag där damer erhåller 10 poäng extra per serie.

Krister och ”Janka” bäst i Skyrup


Dagens prestation på Skyrups golfbana svarade Jan ”Janka” Persson för när
han gjorde en ”birdie”
på femte hålet efter ett snyggt inspel från dryga 40 meter.
Foto: Håkan Andersson

 

När golfgänget i Höör med jämnt dussinet spelare samlades för årets tredje träff hade tävlingsledarna Håkan och Ethel Andersson valt Skyrup utanför Tyringe. Där spelades de nio första hålen, i regn via en del småskurar men också i solsken.
Det handlar om en riktigt tuff bana i Skyrup, långa par 4-hål, småluriga greener och med en massa vatten. Både längs banan, till höger, till vänster, runt om…

De som bäst behärskade detta var Krister Lindberg och Jan ”Janka” Persson.
Krister tog hem förstaplatsen med bästa nettoresultat på 37 slag, ett före ”Janka” (38), den senare hade tillsammans med Leif Ohlsson dessutom bästa brutto (51 slag) på de nio hålen . Det var för övrigt ”Janka” som stod för dagens prestation när han på femte hålet (par 4) gjorde en ”birdie” sedan han med pitchen sänkt direkt i koppen från 43 meter. Men i sann och god sportslig anda lottades de tre priserna ut och de hamnade hos Krister Lindberg, Eva Lilja och Leif Ohlsson.

Nästa träff blir tisdagen den 21 augusti och då är det Bengt och Eva Lilja som håller i trådarna. Och det står redan klart att det blir spel på Bengts absoluta favorit, nämligen pay-and-playbanan (18 hål) på Örestad.

Här är lite siffror från golfträffen i Skyrup:
Netto: 1. Krister Lindberg 37 slag, 2. Jan Persson 38, 3. Ethel Andersson 41, 4. Birgitta Hansson 43 och Leif Ohlsson 43, 6. Sven Persson 44, brutto: 1. Jan Persson 51 slag och Leif Ohlsson 51, 3. Krister Lindberg 52, 4. Sven Persson 53, 5. Birgitta Hansson 58.
Pris för dagens prestation: Jan ”Janka” Persson (ett under par/hål 5)

Skyrups golfbana var platsen för årets tredje träff med gänget från Höör. En tuff
och krävande bana.

 

 

 

Snart rullar bowlingkloten igen…

Sommaren är kort, det mesta regnar bort…

Och för bowlarna i HÖÖRS PBK blir det ett kort sommaruppehåll, redan måndagen den 27 augusti är det seriepremiär och då för Höörs PBK-lag 1 som på hemmabanorna i Lucky Bowl tar emot Landskrona-1.
En vecka senare, måndagen den 3 september, spelar Höörs PBK-lag 2 sin första seriematch för säsongen och möter då Perstorp-2 i Lucky Bowl. Höörs PBK-lag 3 ska säsongen 2012-2013 spela i Malmöserien och där blir det seriepremiär den 5 september.

Höörs PBK-1 är kvar i division 1, där är Svalöv-1 och Bjäre-1 nya lag medan Landskrona-2 och Klippan-1 fick lämna sällskapet och ta steget ner i ”tvåan”. Efter premiären hemma för HPBK-1 väntar bortamatch mot Perstorp-1 torsdagen den 6 september. Under höstsäsongen ska HPBK-1 spela hälften av matcherna, summa 11 och man avslutar innan jul- och nyårsuppehållet hemma mot Ängelholm-1 den 17 december. Den 8 januari är det ”vårstart” och sätter punkt gör man den 26 april borta mot Ängelholm-1.

Höörs PBK-2 är ett av 11 lag i division 4, nedlflyttade efter nästsistaplatsen i ”trean” förra säsongen. Det udda antalet lag gör att HPBK-2 står över första omgången som liksom division 1 inleds sista veckan i augusti.

Debut i Malmöserierna gör Höörs PBK-3 och man är ett av sju lag i division 6. Det är en serie som rymmer lag från Malmö, Staffanstorp, Lund och Hörby (Eslöv har två lag med) och det innebär således helt nya hallar att spela i. Höör-3 kommer för övrigt att spela en av bortamatcherna mot Eslöv under vårsäsongen och därmed i den nya hallen vid Karlsrobadet. Premiär för Höör -3 blir det onsdagen den 5 september kl 10.30 då man åker för match i Staffanstorp.

Höörs PBK inleder för övrigt träningen i Lucky Bowl tisdagen den 14 augusti, då på abonnerade banor mellan kl 14 och 15. Men redan onsdagen den 1 augusti öppnar hallen officiellt. Så varför vänta…

Fotnot: Spelprogram för Höörs PBK-1 (Alliansen-division 1), Höörs PBK-2 (Alliansen-division 4) och Höörs PBK-3 (Malmöserien-division 6) har skickats till samtliga medlemmar med mejladress.

Alliansen kallar till extra årsmöte

Det kommer att bli ett extra årsmöte med Alliansen, den förening som HÖÖRS PBK är ansluten till för seriespel.
Anledningen är att räkenskaperna inte godkändes och därmed kunde inte heller någon ansvarsfrihet beviljas styrelsen, av ordinarie årsmötet den 7 juni i Klippan, dessutom saknades en budget för kommande verksamhetsår.
Nu står det klart att majoriteten av de anslutna klubbarna inte accepterar att denna fråga avgörs med omröstning på nätet via mejl, man kräver ett nytt årsmöte och så kommer det att bli i augusti månad.