HPBK-LuckyBowl
Den 11 augusti är det träningspremiär för HPBK i Lucky Bowl, veckan efter inleds seriespelet…

Kryssa för tisdagen den 10 augusti! Då är det nämligen träningspremiär för bowlarna i Höörs PBK, en ny säsong står för dörren. Och redan veckan efter är det dags för första seriematchen, då handlar det om premiärspel för Höörs tredjelag när man på hemmabanorna i Lucky Bowl tar emot Bjäre-4 från Båstad.
Liksom tidigare säsonger har Höörs PBK tre lag i seriespel, förstalaget åkte aningen snöpligt ur högsta serien och får nu gälla som ett av favoritlagen för en topplacering i division 2. Seriepremiär för lag 1 blir det hemma mot Ängelholm-4 och målsättningen ärt självfallet att göra snar comeback i ”ettan”. I serien återfinns även Eslövs förstalag som kommande säsong spelar sina hemmamatcher i Hörbys nya 10-banorshall.
Noterbart är att i lägsta serien (divison 5) har Bjäre från Båstad inte mindre än tre lag till spel, det betyder tre turer om nästan 20 mil varje gång för Höörs PBK och Eslövs PBK. Här borde Alliansen lagt in två bortamatcher i en av omgångarna och den tredje i samband med bortaspel i Ängelholm, detta för att minska resekostnaderna. Och nog tycker även Bjäre att det blir drygt, de tre lagen i division 5 ska inte bara vart och ett till Höör, de ska också spela i Hörby (mot Eslöv). Så för att spara bensinpengar och dryga resor borde Bjäre-lagen haft ett dubbelmöte i Mellanskåne (Höör och Hörby). Men detta har tyvärr inte uppmärksammats av Alliansen vid tidsättningen av serien.
Så här spelas premiäromgången för Höörs PBK säsongen 2010-2011:

Division 2: Höör 1-Ängelholm 4 (måndag 30 aug-kl 13.30), Klippan 1-Eslöv 1, Bjuv 2-Örkelljunga 1, Landskrona 2-Ängelholm 3, Åstorp 2-Helsingborg 2.
Division 3: Höör 2-Höganäs 2 (torsdag 2 sept-kl 13.30), Bjuv 3-Klippan 3, Åstorp 3-Tyringe 2, Landskrona 3-Perstorp 2, Ängelholm 2-Svalöv 2.
Division 5: Höör 3-Bjäre 4 (måndag 16 aug-kl 13.30), Bjäre 2-Ängelholm 9, Perstorp 3-Helsingborg 3, Bjuv 5-Klippan 4, Eslöv 2-Ängelholm 6 samt Bjäre 3-Höganäs 4.