Arkiv augusti, 2013

HPBK-förluster i Hörby och Helsingborg

(29 augusti) Nu har samtliga tre serielag från HÖÖRS PBK gjort säsongsdebut.
Det gav seger för klubbens förstalag (mot Bjuv-1) medan både lag-2 och lag-3 förlorade sina premiärmatcher mot  Helsingborg-2 respektive Bjäreseniorerna-2.

HPBK-3 hade förlagt sin första match till Hörbyhallen och där såg det ut att bli en ganska säker seger mot Bjäre-2. Tre gånger 3-2 gav ledning 9-6 inför sista serien. Men där svarade Bjäre för en riktigt bra insats, tog samtliga fem poäng som stod på spel och vände till seger med 11-9. Inga höga poäng i matchen, bäst i Höör var Ingrid Larsson (602) medan Bjäre hade Kendro Wejklint som etta på 607.

- Nog kändes det aningen snöpligt att inte få någon poäng alls med tanke på att vi ledde klart inför slutserien. Men visst, en match varar i fyra serier, förklarade man i HPBK.

Alliansen-division 5:
Höörs PBK (lag 3) – Bjäreseniorerna, Båstad (lag 2) 9-11 (4450-4453), ind i Höör: Ingrid Larsson 602, Tore Holst 592, May-Britt Helgesson 583, Inga Svensson 578, Åke Persson 560, Weine Andersson 533, Gert Åkesson 520, Karl-Erik Nilsson 482, i Bjäre: Kendro Wejklint607, Åke Bengtsson 604, Lisa Nilsson 583 och Per Tamm 567.

Förlust blev det också för Höörs PBK-2 som åkte till nyrenoverade Olympiahallen i Helsingborg. Och höll emot ganska bra i första som hemmalaget tog med knappa 3-2. Men efter 5-0 och 4-1 hade Helsingborg avgjort inför sista där Höör snyggade till siffrorna via vinst med 3-2. Inte heller här bjöds det på några höga siffror, bäst i Höör var Krister Lindberg med 618.

Alliansen-division 3:
Helsingborg (lag 2) – Höörs PBK (lag 2) 14-6 (4722-4316) , ind i Höör: Krister Lindberg 618, Gerd Nilsson 587, Olle Nilsson 563, Bengt-Åke Gerhartz 563, Ingmar Larsson 524, Ewe Sandberg 507, Crister Bengtsson 503 och Bengt Lilja 448.

Ny speldag för uppskjutna matcher

(28 augusti) Nu är det klart med ny speldag för de två seriematcher som HÖÖRS PBK fick ställa in i första omgången, detta beroende på att Lucky Bowl inte hade öppnat för säsongen.
Det avser matchen i division 3 mellan HPBK-2 och Tyringe-2 samt division 5-matchen mellan HPBK-3 och Perstorp-3 som skulle spelats den 12 respektive 14 augusti.

Ny speldag blir torsdagen den 5 september och då kommer båda matcherna att spelas. Man inleder kl 12.30 med HPBK 3-Perstorp 3 och kl 14.15 är det dags för division 3-matchen HPBK-2 mot Tyringe-2.

- Vi har informerat lagledarna i Tyringe och Perstorp och de har accepterat den nya speldagen. Och det kan ju bli en givande eftermiddag, tror det är första gången vi spelar två seriematcher samma dag i Lucky Bowl och direkt efter varandra. Det betyder gott om folk på åskådarplatserna, säger Håkan Andersson i HPBK.

En ny matchdatum blir det också för division 5-matchen mellan Klippan-5 och Höörs PBK-3 som enligt programmet ska spelas tisdag 10 september.

-Men då håller nye ägaren till Klippans bowlinghall på att renovera, vi är därför överens om att flytta matchen till Lucky Bowl i Höör och har bokat in den torsdag 12 september klockan 13.00. Vi byter således spelplats, när vi står som hemmalag i januari spelar vi returen i Klippan.

Knapp premiärseger för Höörs PBK-1


Det var mycket jämnt inför avgörandet i sista serien vilket Eva Jönsson i Höör kan
konstatera när hon kollar siffrorna på datorskärmara tillsammans med en trio från
Bjuv: Foto: Håkan Andersson


(26 augusti)
Det blev en knapp seger för Höörs PBK-1 när man spelade säsongens första seriematch i divisi0n 1.
Hemmamatchen mot Bjuv-1 hade flyttats till Hörbyhallen eftersom Lucky Bowl öppnar först den 30 augusti. Och det gav en knapp seger för ”hemmalaget” med 11-9, detta i en ganska svängig match som avgjordes i de absolut sista rutorna.

Bjuv kom till spel efter vinst hemma i första omgången mot Helsingborg-1, nu var det Höör som inledde bäst och tog ledningen via 3-2. I andra var Bjuv bästa laget och med 4-1 gick man till ledning i ”halvtid” med 6-4. Tredje serien går till Höör med 4-1 och det gav 8-7 inför sista rundan.
- Där var det mycket jämnt hela serien igenom, avgörandet kom först i slutrutorna. Vi hade rätta flytet, tog bl.a. ”totalen” med 18 poäng och det innebar 3-2 och seger. Skönt att inleda med en vinst, dessutom på ett bra lagresultat, trots att oträningen lyste igenom hos flera av våra spelare, kommenterar Håkan Andersson i HPBK-1.

Nästa uppgift för Höörs PBK-1 blir bortamatchen mot Eslöv-1 den 11 september.
- Alltid lite extra att möta Eslöv i ett derby. Förra säsongen vann vi både i Höör och i Hörby där Eslöv då hade sina hemmabanor, men nu lär det bli betydligt tuffare i nya Karlsrohallen.

Alliansen – division 1:
Höörs PBK (lag 1)-BK Käglan (lag 1) Bjuv 11-9 (5455-5222), ind i Höör: Håkan Andersson 741, Gert Nilsson 727, Sven Persson 722, Eva Jönsson 720, Bo Bengtsson 668, Bengt Pettersson 658, Ethel Andersson 636, Sture Karlsson 583, bäst i Bjuv: Evald Tullgren 695, Bengt Karlsson 684, Jan-Erik Hedin 662 och Lennart Johansson 655.


Ett duktigt nyförvärv har HPBK fått i Bengt Pettersson (till vänster)
som debuterade mot Bjuv och bildade
par med Sture Karlsson.

HPBK-1 spelar hemma på bortabanor

(24 augusti) Nu är det dags för seriepremiär för Höörs PBK-1. Och det sker via en hemmamatch i Hörbyhallen.
Egentligen skulle säsongens första match redan varit spelad genom ett möte mot Perstorp på bortabanor. Men den matchen är på hemmalagets begäran framflyttad till den 19 september.

Nu blir det i stället match mot Bjuv-1 och redan för någon vecka sedan bestämde klubbledningen i HPBK att den skulle spelas i Hörby eftersom man inte visste när Lucky Bowl öppnade igen. Och den spelas måndagen den 26 augusti kl 13.00.

UK Leif Ohlsson har tagit ut premiärlaget och det innehåller ett ”nyförvärv” i Bengt Pettersson (bilden) som kommer att bilda par med Sture Karlsson. Bengt spelade i många år för Frosta BK och är fortfarande licensierad, nu i Team Frosta. Frågan är hur pass förberedda Höörspelarna är, detta med tanke på att man inte kunnat träna i hemmahallen under augusti även om en del tränat någon timme i Hörby och Eslöv de senaste veckorna.

Så här ser laget ut: Ethel Andersson-Eva Jönsson , Håkan Andersson-Gert Nilsson, Sven Persson-Bo Bengtsson samt Sture Karlsson-Bengt Pettersson.

Nu har Lucky Bowl har öppnat igen

(24 augusti) Nu är det klart med ny arrendator för Lucky Bowl och därmed kan HÖÖRS PBK flytta tillbaka för både träning och seriespel.

- Vi kommer att ha säsongens första träning i Lucky Bowl tisdagen den 27 augusti kl 14.00, däremot flyttar vi inte de två matcher den 26 och 28 augusti som vi bokat in i Hörby. Det blir aningen rörigt om vi med kort varsel skulle avboka de tiderna och meddela våra motståndare att nu ska de köra till Höör i stället. Så det blir spel i Hörby för lag 1 och lag 3 i nästa vecka, säger Håkan Andersson i PBK.

Den nye arrendatorn är Naser Foulad från Malmö, restauratör som tidigare drivit bl.a. restaurang Anno 1900 och Tunneln i Malmö och när det gäller det sportsliga med bowling, banor och maskiner kommer Jimmy Persson, kunnig och välkänd, att hålla i den delen även framledes.

Enligt hemsidan för Lucky Bowl ska man bara hålla öppet onsdag till lördag, övriga dagar enbart med s.k. ”förbokning”.
- Det innebär att Höörs PBK inte skulle kunna spela seriematcherna på måndagar och inte träna på tisdagarna. Att flytta på ett 30-tal måndagsmatcher som det handlar om för våra tre serielag går inte, det är uteslutet. Och jag tror inte att våra medlemmar är speciellt pigga på att flytta tisdagsträningen, i så fall till torsdag som är den enda lediga dag. Men det vi får ta upp till diskussion med våra medlemmar, säger Håkan Andersson.

På Lucky Bowls hemsida står att läsa att man inte öppnar förrän kl 16.00 onsdag, torsdag och fredag, två timmar senare än tidigare.
-Vi kan således fortsätta träna tisdagar, som vi gjort sedan hallens tillkomst 2001, men med början klockan fyra. Men hur många vill det? Som sagt, vi får ta upp det med nye arrendatorn och försöka få fram en överenskommelse som passar både oss och hallen..

Klart med två seriematcher i Hörby

(12 augusti) Nu är det klart att Höörs PBK flyttar två av augusti månads hemmamatcher från Lucky Bowl till Hörbyhallen (bilden).
Två seriematcher är redan uppskjutna och för att inte samla på sig för många inställda matcher väljer klubbledningen att spela i Hörby eftersom Lucky Bowl är fortsatt stängt.

Det avser Höörs PBK-1 mot Bjuv 1 och Höörs PBK-3 mot Bjäre-2 från Båstad den 26 respektive 28 augusti.
- Det gick att spela samma dagar på samma klockslag som programmet anger och det innebär ju inga problem för bortalaget mer än att de kör till Hörby i stället för Höör. Vi har redan informerat klubbarnas lagledare och de har accepterat, säger Håkan Andersson i Höörs PBK.

Nästa hemmamatch i Lucky Bowl enligt Alliansens spelprogram har Höörs PBK den 9 september för andralaget.
- Tills dess hoppas vi alla att det ska ha löst sig med ny ägare eller arrendator i hallen. Det senaste vi hört är att det nu finns två intressenter som vill ta över, allt beroende självfallet på de ekonomiska villkoren. För nog är det så att både vi i Höörs PBK och Team Frosta vill börja spela igen i vår hemmahall…

Spel i Hörby eller Eslöv för Höörs PBK?


Blir det träning och matchspel i Hörby för Höörs PBK? Eller…

(9 augusti) Det är fortsatt stängt i Lucky Bowl!
Ingen kan i dag säga när bowlinghallen öppnar igen! Om den gör det! Än har ägarna inte fått någon att skriva på vare sig ett köpeavtal eller arrendekontrakt. Även om ett anslag i entrédörren talar om att ”öppningsdatum meddelas inom kort”. Men det kan dröja…

- Vi har ställt in både träning och matcher nästa vecka, nu måste vi ta beslut om hur vi ska göra med de två hemmamatcherna den 26 och 28 augusti då lag 1 och lag 3 ska spela. Med all säkerhet flyttar vi båda till Hörby eller Eslöv, vi kan nämligen inte bara fortsätta skjuta matcherna framför oss, säger Håkan Andersson i Höörs PBK.

Många är de PBK-are som nu tar sig till Hörby och Eslöv för att träna några serier.
- Det är bra, det visar att de är angelägna att komma i gång med den nya säsongen. Och så länge som det ser ut som det gör kring Lucky Bowl och att vi inte kan få besked om när den öppnar, så får våra medlemmar fortsätta att åka till grannhallarna. Blir det ingen lösning med Lucky Bowl får vi organisera även träningen med körning o.d., påpekar Håkan Andersson.

Håkan Andersson har redan kollat upp lediga dagar och speltider i de båda hallarna:
- Både Hörby och Eslöv kan erbjuda oss bra tider och bra priser. Nu har vi som sagt ställt in nästa veckas matcher men mycket pekar på att vi kommer att spela lag 1-Bjuv och lag 3-Bjäre den 26 respektive 28 augusti antingen i Hörby eller Eslöv. Vi ska ta ett beslut i klubbledningen ganska omgående och därefter meddela bortalagen. Det kan bli på samma matchdag och samma tid, men i annan hall.

Vad gäller bortamatcherna för Höörs PBK kommer de att spelas enligt fastställt program och det gäller för samtliga tre lag.


…blir det till nya Karlsro Bowling i Eslöv som man flyttar?

”Det är bara dumt att klydda i någonting…”

(6 augusti) Krisläge för bowlare – Lucky Bowl stängt!
Den rubriken hade Skånska Dagbladet på tisdagen på Höörsidan. Där delägaren Magnus Renudd i Lucky Bowl AB förklarar:
- Har vi tur hittar vi en lösning denna vecka.
Enligt Magnus Renudd finns det tre intressenter som kan ta över driften, därav hans optimism att den här frågan kan få en snar lösning.

Nu kan inte Höörs PBK eller Team Frosta bedriva vare sig träning eller matchspel och att tillfälligt öppna upp för klubbspelarna ser Magnus Renudd inte som något alternativ.
Till Skånskan säger han:
- Det är bara dumt att klydda i någonting när vi kanske snart har en ny lösning.

Därmed sagt att Lucky Bowl inte öppnar igen förrän en ny ägare eller arrendator tar över. Och det kan dröja.
Några presumtiva entreprenörer har varit och tittat på hallen, dess utrymmen, maskiner m.m. Och lovat återkomma med besked.
- Det är inte bara att säga ”jag tar det” ungefär som man var på Dressmann och handlade, och så öppnar vi på måndag. Maskinerna är slitna, kanske behöver de bytas ut, det måste byggas säkerhetsburar vid var och en av de tio maskinerna, oljemaskinen är gammal och omodern. Och det springer fort upp i stora pengar, riktigt stora, säger en källa till Skånesporten.

Höörs PBK har redan ställt in nästa veckas hemmamatcher liksom träningen, man kommer att ta kontakt med bowlinghallarna i både Eslöv och Hörby för eventuell flytt av både träning och matcher.
- Vi måste ha en framförhållning, det här med ny arrendator kan dröja. Ingen kan i dag säga om och när, säger Håkan Andersson i Höörs PBK, medveten om att en flyttning betyder problem inte minst när det gäller seriematcherna:
- Vi har tre 8-mannalag i seriespel, det betyder 30 hemmamatcher på en säsong. Visst, vi spelar på dagtid, men det är trångt i hallarna.

Även för Team Frosta väntar problem och bekymmer. Både vad gäller träning och inte minst att placera in alla seriematcher på helgerna i någon av hallarna. Till detta kommer klubbarnas ökade kostnader för att ta sig till och från antingen Hörby eller Eslöv.
- Eftersom vi i Höörs PBK är en bidragsberättigad förening tror jag att Höörs kommun är villig att diskutera att vi kompenseras på något sätt, säger Håkan Andersson.

PS! Ett anslag har nu (7 augusti) satts upp i entrédörren till Lucky Bowl och det lyder: ” Lucky Bowl håller stängt tills vidare – Öppningsdatum meddelas inom kort”.

Det är fortsatt stängt i Lucky Bowl

(4 augusti) Det är fortsatt stängt och igenbommat i Lucky Bowl! Och inga besked kommer om när hallen öppnar igen!
Det finns ingen som helst information på Lucky Bowls hemsida, inget anslaget i entrén vid hallen och telefonsvararen talar enbart om att ”det är sommarstängt till den 31 juli”…

Det gör att HÖÖRS PBK måste ställa in premiärträningen den 6 augusti liksom den träningsturnering klubben bokat in fredag  den 9 augusti i hallen. Lägg därtill att man tvingas meddela Tyringe PBK och Perstorp PBK att det inte blir några seriematcher enligt spelprogrammet den 12 och 14 augusti.

- Om vi måste lämna walk-over eller man accepterar att flytta matcherna får Alliansens styrelse besluta om. Problemet är att vi har ytterligare två matcher på hemmabanorna i Lucky Bowl senare i augusti, säger Håkan Andersson i PBK.

Träningen kan i viss mån PBK-medlemmarna upprätthålla genom att åka till Hörby eller Eslöv.
- Problem där också eftersom många av våra medlemmar hyr skåp i Lucky Bowl där de har klot, skor och annan utrustning. Och de kommer ju inte in i hallen…

När en ny arrendator eller köpare tar över vet man inte. I fredags visades två intressenter runt i anläggningen på Bruksgatan i Höör.
- Vi hoppas att både vi och Team Frosta får fortlöpande information om vad som händer. Den delen har man från ägarnas sida nämligen helt struntat i tidigare, påpekar Håkan Andersson i Höörs PBK.

Inga besked när Lucky Bowl öppnar igen


Det är fortsatt stängt i Lucky Bowl. Och ingen vet hur länge…

(1 augusti) Torsdagen den 1 augusti skulle Lucky Bowl öppnat igen efter sommaruppehållet. Men hallen förblir stängd, hur länge vet ingen i dag. Klart är bara att ägarna söker antingen ny köpare eller arrendator och klart är också att Torbjörn Åsgot, som varit entreprenör det senaste året, inte fortsätter i den rollen.

Magnus Renudd
, som sitter i ägarstyrelsen, säger så här till PBK:s hemsida:
- Jag kan idag inte säga när hallen kommer att öppna igen. Målet är självfallet att det ska ske så fort som möjligt. Går våra planer i lås kan det bli ganska snart.

Men om det dröjer en vecka, tre veckor eller ett par månader, det kan Magnus Renudd inte ge besked om:
- Nej, som jag sa, ska vi visa anläggningen för ett par intressenter. Och vad som kommer ut av det vet vi inte.

Magnus Renudd blir minst sagt förvånad när vi berättar att Höörs PBK redan den 6 augusti har avtalat om träningspremiär och att klubben har två seriematcher i Lucky Bowl veckan därpå.
- Nej, det visste vi inte. Trodde att säsongen inte började förrän i månadsskiftet augusti-september, det har jag hört från hallägare uppåt landet.

Enligt uppgift vill ägarna, som är ett fastighetsbolag, helst sälja hela anläggningen. Men kan också tänka sig utarrendera den, vilket skett sedan hallen öppnades hösten 2001.
Men i dag har man vare sig en ny ägare eller ny arrendator, hallen är stängd, ingen vet när den öppnar.

-Det här ställer ju till enorma problem för inte bara Höörs PBK utan också Team Frosta med träning och seriespel. Visst, vi kan åka till Hörby, Eslöv eller Hässleholm att träna om det finns ledig tid, men frågan är vad vi ska göra med alla seriematcher. Dom lär det knappast finnas plats för, säger Håkan Andersson i PBK och tillägger:
- Vi har inte fått den minsta information från ägarna om de förändringar som är på gång, inte ett ord. Det borde ägarna kostat på sig, Höörs PBK och Team Frosta är ju dock bowlinghallens två stora hyresgäster.

HÅKAN ANDERSSON (som också pratat med Magnus Renudd)