Arkiv juli, 2014

Höörs PBK tar sikte mot toppen i ”ettan”


Förra säsongen blev det 1-1 i derbymatcherna mellan Höör och Eslöv. Här en
bild från vårens
match i Lucky Bowl (som Eslöv vann) med Gert Nilsson och Kaj
Svensson, Höör samt Roger
Carlström och Åke Månsson, Eslöv. (Foto: Håkan Andersson)


(26 juli)
Efter tredjeplatsen den gångna säsongen i Alliansens division 1-serie siktar Höörs PBK åter mot en plats i absoluta toppen.

- Åstorp, som vann förra säsongen, blir förstås att räkna med på nytt, liksom Landskrona, Ängelholm och Höganäs. Och varför inte även Perstorp som nu bjuder in till sin 8-banorshall. Men vi har ett på papperet mycket bra lag och det gör att vi självfallet gärna vill tillhöra favoriterna, säger Håkan Andersson i Höörs PBK.

Förra säsongen inledde Höör med åtta raka vinster, men sedan strulade det till sig via skador och sjukdomar, Åstorp gled förbi och kunde sedan ganska lätt hålla undan till serieseger och Höör fick i sista omgången även släppa Ängelholm-1 förbi sig.

- Vi hade fått tre finfina förstärkningar i laget Lars Lundgren, Bengt Pettersson och Kaj Svensson som verkligen såg till att höja vår spelstyrka. Även om laget resultatmässigt inte nådde några högre höjder, så innebar det att konkurrensen skärptes och det var positivt, det var många individuellt bra resultat. Lars Lundgrens spel var helt enkelt strålande, inte minst med tanke på att han inte lirat bowling på 20 år, påpekar Håkan Andersson.

Lägg därtill att Höörs PBK nu fått ett nytillskott i Thomas Arnesson från Eslöv, skånsk SPF-mästare i fjol och en mycket duktig spelare som även är aktiv i Tramo IF. Dessutom gör Håkan Andersson något av en comeback, han fick stora delar av förra säsongen spolierad av sjukdom och skador, spelade bara en match under hela våren.

- Men nu känns det bra, allt har fungerat som det ska. Har faktiskt tränat några serier i både Eslöv och Hörby den här månaden, så jag ser verkligen fram emot att vara med tampas i laget igen, säger Håkan.

Så den här säsongen sitter klubbrekordet på 5996 poäng löst?

-Det tror jag! Vi har som sagt ett mycket bra lag, tror det här är det bästa sedan jag började spela för Höörs PBK för åtta år sedan. Bara att hoppas att alla får vara friska och krya och inte drar på sig för många krämpor, säger Håkan Andersson.

Ett första besked lär Höörs PBK få redan i premiären den 11 augusti. Då kommer nämligen Landskrona-1 till Lucky Bowl…


Seniorbowlarna i Landskrona vann division 1-serien säsongen 2012-2013,
är alltid att räkna med
.

 

Höörs PBK inleder säsong nummer 47

(22 juli) När Höörs PBK om någon vecka bjuder in till start efter sommaruppehållet så innebär det start för säsong nummer 47.
Klubben bildades nämligen 1967, bara ett halvår efter det att 4-banorshallen i idrottshallen stod klar. Det innebär att man om tre år har varit verksamma i ett halvt sekel, 50 år.

Många är de som haft en framträdande roll i Höörs PBK genom åren, icke blott som spelare utan framför allt i klubbens organisation, dess styrelse. Ur de gamla protokollen kan vi utläsa att klubbens förste ordförande var Nils Jönsson, då ägare till Höörs Träförädling. Och bland många driftiga ordföranden genom åren märks Tage Svensson (bilden) som också var en mycket duktig spelare med tre segrar i gamla MSk-cupen, där fanns Sten Forsberg, Ingeborg Öhrström och på senare tid Thore Larsson. Nuvarande ordförande är Leif Ohlsson och han är således den som leder klubben in mot ett halvsekeljubileum.

De gamla protokollen berättar dessutom att det inte enbart var bowling med seriespel och utbytesmatcher som Höörs PBK hade på sitt program. Där fanns i många år också en populär minigolfsektion och man ägnade sig också åt boule och priffe. Allt för att ha en så bred social plattform som möjligt.

Och medlemmarna strömmade till, icke bara de som spelade bowling. Som mest har klubben haft 97 medlemmar och det var under verksamhetsåret 1996.

Många är de klubbar som haft sin verksamhet i Höörs bowlinghall, både i den gamla 4-banorshallen och nuvarande Lucky Bowl. Men det är bara Höörs PBK som är kvar, i varje fall sett till namnet. Klubbar som Sjövikens BS, Ringsjö BK, Frosta BK, BK Tipp, BK Lufsen och BK Effekt har alla upphört av skilda anledningar. Dock ska framhållas att Frosta och Tipp till viss del finns kvar genom samgående till Team Frosta BK.

Höörs Pensionärers Bowlingklubb (HPBK) är ”still going”, nu står man redo att dra i gång den 47:e säsongen. Det innebär att det någon gång under 2017 blir stor jubiluemsfest…


Höörs PBK går mot ett halvsekeljubileum. 2017 fyller nämligen bowlingklubben 50 år.

 

 

Mycket på gång i Höörs PBK under höstsäsongen

(4 juli) Det är mycket på gång inom Höörs PBK och det stundar en intressant och händelserik bowlingsäsong, den som tar sin början redan den 5 augusti. Då kallar nämligen klubben till premiärträning i Lucky Bowl, fredagen den 8 augusti spelas en träningsturnering mellan klubbens tre lag och veckan därefter är det seriestart då Höörs PBK-1 tar emot Landskrona-1.

- Vi spelar första seriematchen redan måndagen den 11 augusti, inte säkert att alla ens har hunnit börja träna. Många anser det alldeles för tidigt att börja seriespelet, men det finns inte möjlighet för senare start om Alliansen ska hinna spela klart alla sex divisionerna med totalt 666 matcher fram till sista veckan i april. Och seriespel in i maj månad vill ju ingen ha, säger Håkan Andersson i Höörs PBK.

Men det händer mycket mer än enbart seriespel för klubbens tre 8-mannalag under hösten.

- Vi drar i gång tredje upplagan av ”Ohlsson cup”, en klubbtävling som spelas på tisdagsträningarna, dessutom blir det en rad vänskapsmatcher både i Lucky Bowl och på bortabanor. De senare håller Siv Larsson och May-Britt Helgesson i och de har säkert ett par dylika matcher på gång.

Det sedvanliga höstmötet kommer att avhållas tisdagen den 21 oktober i Lucky Bowl och vidare ska Höörs PBK i höst stå som värd för ”Märta Hallas jubileumspokal” (preliminärt 27 november), detta efter segern förra året i Hörby. Den blir fjärde året tävlingen avgörs och den spelas med 10-mannalag från Höör, Hörby och  Eslöv och över 4 serier.

- Dessutom måste vi försöka klämma in både en ”Mixtävling” och ett möte med BK 80 från Hässleholm och då med förstalaget. Vi gästade Hässleholm i höstas, skulle gått en returmatch i Höör i våras men den blev inte av. Så i höst hoppas vi på en match mot de duktiga BK 80-spelarna, som för övrigt snart är uppe i 50 förlustfria seriematcher i rad. Onekligen imponerande och det ska bli intressant att ta emot i Lucky Bowl.

Och undrar ni när det är dags för ”Jultävlingen” så är den inbokad tisdagen den 16 december i Lucky Bowl…

Bilden till höger: Kaj Svensson och Bengt Pettersson – två HPBK-are som kan se fram emot en händelserik höstsäsong.