Arkiv juni, 2012

Solen sken över golfgänget i Svalöv


Tre pristagare i Svalöv blev fr.v. Ingela Ohlsson,
Leif Ohlsson och Sven Persson.

Foto: Håkan Andersson

 

Efter årspremiären på Allerumsbanan utanför Höganäs blev det spel i Svalöv för golfgänget från Höörs PBK. Den här gången hade Krister Lindberg som tävlingsledare valt den mycket kuperade och ganska svårspelade ”gamla” banan i Svalöv och där gick de 12 pensionärerna hål 1-9, allt i ett strålande väder med 22 sköna plusgrader och en svalkande bris.

Dagens bästa resultat svarade inte oväntat Sven Persson för med 46 slag på de nio hålen och i den siffran ingick också en ”birdie” som kom på hål 6 (116 meter över vatten), detta efter en elegant chip utanför green. Men i sann sportslig rättvisa lottades de tre priserna ut och turen på sin sida hade Leif Ohlsson, Ingela Ohlsson och Sven Persson. Men räknat med handicap var det Jan ”Janka” Persson och Birgitta Hansson som toppade herr- respektive damklasserna.

Men det var ingalunda lättspelat i Svalöv, det krävdes inte bara raka utan även långa slag och dessutom spel med känsla på greenerna. Och vattenhinderna var många och många var också de bollar som försvann. Men en trivsam och kul bana, det var alla överens om.

Nu blir det paus fram till onsdagen den 18 juli, då är det Håkan och Ethel Andersson som står för värdskapet.

-Vi har spelat i stort på alla pay-and-play-banor i Skåne, nu vill vi ha lite mer utmaningar och det blir lite mer golf när vi ger oss ut på de ”stora” banorna. Som skedde i Allerum och nu i Svalöv. Och då passar det alldeles utmärkt att vi går halva banan och så kommer att ske även vid nästa träff. Och då blir det spel på Skyrups golfbana, säger Håkan Andersson.


Krister Lindberg (bilden till vänster) var ”tävlingsledare” i Svalöv och såg till så att
eltagarna erhöll den sedvanliga ”medicinen” en stund innan det var dags att slå ut på
första tee.
På högra bilden Sven Persson efter en ”birdie” på sexans hål.
Foto: Håkan Andersson

Leif Bergström tar över i Alliansen

Eslövs PBK är en av femton föreningar som är anslutna till Alliansen. Här ses fr.v.:
Leif Bergström (nyvald ordförande), Markku Kuirinlahti och Eddie
Holmqvist.

(7 juni) Alliansen Ringen har fått ny ordförande!
Vid ett som vanligt välbesökt årsmöte, som hölls i Klippan, avgick Agnetha Paulsson från Båstad som ordförande och ersattes av Leif Bergström från Eslöv. Som därmed gick från att vara styrelseledamot sedan ett år till att bli föreningens ansikte utåt.

Avgick gjorde även sekreteraren Ingrid Knutsson (Båstad) och de avgåeade ersattes av Viviann Andersson (Landskrona) och Eva Nilsson (Örkelljunga). Kvar i styrelsen är Stig Hellström (Ängelhom), Göran Strandqvist (Perstorp), Bertil Nilsson (Klippan) och Sven Hansson (Svalöv). Till valberedning utsågs Håkan Andersson (Höör), Eddy Lindmark (Helsingborg) och Gösta Svensson (Ängelholm).

Årsmötet var för ovanlighetens skull tämligen snabbt avklarat, dagordningens 22 punkter klubbades igenom på knappt halvannan timme. Och i stort utan någon som helst diskussion och debatt. De nya stadgarna antogs och det blev godkännande för de tre motioner som lämnats in. Bland dem en från Höörs PBK som ville se ett ökat utnyttjande av Alliansens hemsida genom att man där publicerar både inbjudningar och resultat från de tävlingar som arrangeras av en förening inom Alliansen.

Den gångna säsongen har inte mindre än 66 lag (8-manna) fördelat på sex divisioner deltagit, den nya resultatrapporteringen via SBHF har fungerat i stort mycket bra. Seriesegrare blev i division 1: Åstorp 1, division 2: Svalöv 1, division 3: Ängelholm 3, division 4: Åstorp 3, division 5: Ängelholm 9 samt division 6: Klippan 5.

Slutligen, nog borde man från styrelsens sida i Alliansen kostat på sig att avtacka avgående Agnetha Paulsson och Ingrid Knutsson, minst en blomma hade varit på sin plats. Hoppas den ”nya” styrelsen rättar till den fadäsen…

Fotnot: I Alliansen-Ringens seriespel deltar pensionärsklubbar från Höör, Eslöv, Tyringe, Perstorp, Åstorp, Bjuv, Helsingborg, Landskrona, Höganäs, Ängelholm, Båstad, Örkelljunga, Svalöv, Klippan och Ljungbyhed.

Fotnot 2: Höörs PBK representerades på årsmötet den 7 juni av ordföraden Leif Ohlsson och sekreteraren Håkan Andersson.

Fotnot 3: Leif Bergström är även ordförande i Eslövs PBK.