Arkiv juni, 2013

Träningspremiär den 6 augusti…


(29 juni)
Det blir träningspremiär för Höörs PBK redan tisdagen den 6 augusti i Lucky Bowl. Och anledningen är den tidiga starten för seriespelet där lag-2 inleder med hemmamatch mot Tyringe-2 måndagen den 12 augusti och två dagar senare, onsdagen den 14 augusti, spelar lag 3 sin första seriematch för säsongen och även de i Lucky Bowl då man möter Perstorp-3. Allt medan Höör-1 får vänta till den 20 augusti då man åker för match i Perstorp.

Liksom tidigare kommer Höörs PBK att abonnera och skriva kontrakt på fem banor i Lucky Bowl varje tisdag mellan kl 14-15. Dock brukar det alltid finnas ”lediga” banor över för de som önskar träna.

Kryssa således för den 6 augusti i almanackan, då inleder Höörs PBK en ny spännande och intressant säsong. Som förutom seriespel med tre lag i Alliansen Ringen under hösten kommer att bjuda sina medlemmar på mixtävling och traditionell  jultävling, det blir fortsatt spel i ”Ohlsson Cup” och det ska hållas höstmöte i oktober. Vid det senare kommer bl.a. utmärkelsen ”Årets HPBK-are” att delas ut avseende den gångna säsongen.

Håkan A invald i Alliansens styrelse

(14 juni) Leif Bergström från Eslöv fortsätter att leda Alliansen Ringen. Vid föreningens årsmöte i Klippans bowlinghall omvaldes han som ordförande liksom Göran Strandqvist (Perstorp) till sekreterare. Detta på ett som alltid välbesökt årsmöte där samtliga 15 orter/klubbar var representerade.

Två nya ledamöter valdes in i styrelsen, nämligen Håkan Andersson (Höör) och Bertram Andersson (Perstorp) efter avgående Viviann Andersson (Landskrona) och Sven Hansson (Svalöv).

Vid det efterföljande konstituerande mötet fick Håkan Andersson den nya posten som serie- och tävlingsledare medan Bertram Andersson utsågs till vice ordförande. Kvar i styrelsen är Bertil Arnslätt-kassör (Ängelholm), Eva Nilsson (Eket) och Bertil Nilsson (Klippan).

På en dryg timme var dagordningen för årsmötet avklarad, det klubbades direkt fram till punkten för inlämnade motioner.
Där blev det avslag på Bjäreseniorernas förslag om slopad begränsning på antalet seriematcher per dag medan styrelsen ska titta närmare på Höganäsveteranernas motion angående införande av amerikanskt spel i serierna. Där var dock oron stor att det kunde ställa till problem för orutinerade spelare i de lägre divisionerna, men årsmötet kunde mycket väl tänka sig att testa detta spelsätt i högsta serien, således division-1.
Till styrelsen för utredning gick också motionen från Ängelholm om indelning av divisionerna (undantaget division 1) i geografiska grupper, detta för att främst minska resekostnaderna.

Lite diskussion blev det också kring de ”Fair play-regler” som Alliansen har som rättesnöre liksom om provrutor/inspelningstid som föregår seriematcherna. Här var de närvarandes önskemål att hallarna skulle införa 2-3 provrutor i stället för den inspelningstid på 5 minuter som också förekommer.

Avslutningsvis blev det prisutdelning där ordförande Leif Bergström delade ut vandringspokalerna till de seriesegrande lagen. Drygt 60 lag spelade den gångna säsongen i de sex divisionerna med följande vinnare:
Division 1: Landskrona-1, division 2: Klippan-1, division 3: Höganäs-2, division 4: Höör-2, division 5: Örkelljunga-3 samt division 6: X-Bowl, Båstad.

Inte alla bowlinghallar tar semester…

(14 juni) Juni och juli! Sommarmånaderna då bowlinghallarna bommar igen och personalen tar semester!

Men det är inte alla hallar i det mellanskånska grannskapet som hänger ut skylten STÄNGT på entrédörren. Känner du för att spela några serier så är ”räddningen” inte långt borta. Och det brukar ju av tradition bli en och annan dag som gjord för bowlingträning. Solen kommer förmodligen inte att skina varenda dag…

Träna och spela kan du således göra i Hörbyhallen varje torsdag kl 11-20 under juni och juli och i Turbanhallen i Hässleholm är det sommaröppet måndagar och onsdagar kl 14-22 under  juni och juli och fram till den 30 juni kan du spela i Karlsro Bowling i Eslöv under ordinarie öppettider. Hallen håller sedan stängt under hela juli månad.
Stängt är det däremot i Lucky Bowl i Höör tiden 17 juni-28 juli och där öppnar man för en ny säsong måndagen den 29 juli.