(1 juni) Två år ”försenat” är det dags för EM i bowling, inledningsvis i Helsingfors  för herrarna och därefter för damerna i danska Aalborg. Under 2020 och 2021 blev båda mästerskapen inställda på grund av pandemin.

Till mästerskapet i Finlands nationalarena Talihallen (36 banor) kommer 132 spelare från 23 nationer i Europa och det avgörs den 2-9 juni över sex olika distanser, individuellt och lag, på en 41-fot lång specialgjord oljeprofil. Sverige ställer upp med maximala sex spelare, bland dem regerande Master-mästaren från senaste EM i München 2019, då 19-årige William Svensson från BK Kaskad i Norrköping. Övriga i laget är James Blomgren, Team Alingsås (världsmästare i Dubai 2021), Pontus Andersson, Team Clan i Nässjö samt Pergamon-trion Martin Larsen, Jesper Svensson tillsammans med nyförvärvet Marcus Jansson, tidigare i BK Jösse, Arvika. Ledare för laget är Patrick Backe och Martin Blixt från Helsingborg.

Europamästerskapet i Helsingfors inleds torsdag 2 juni kl 15.00 (svensk tid kl 14.00) med singelspel över sex serier, tävlingarna fortsätter därefter varje dag med start kl 11.00 (svensk tid 10.00). Och de kan ses i livesändning i datorn via mästerskapets hemsida på länken www.emc2022.fi (klicka på information/livestream uppe till höger).

Damernas EM kommer för övrigt att spelas i Aalborg i Danmark den 10-21 augusti 2022.

Bilden till höger: Den svenska EM-truppen på herrsidan består av fr.v. Pontus Andersson, James Blomgren,
Marcus
Jansson, Martin Larsen och nedanför Jesper Svensson och William Svensson.
(Foto: Swebowl)