(29 maj) Det blev 24-årige Kevin Carlsson (bilden) från BS Olymp i Hörby som spelade hem segern och 5.000 kronor när slutspelet och finalen av ”Skånemästerskapet 2021-2022″ avgjordes i Ängelholms bowlinghall under helgen. Och det blev ett slutspel med både favoritfall och många bra resultat.

Efter lördagens semifinaler innehöll söndagens finalfält 24 spelare, hälften fick kliva av efter tre serier fram till semifinalerna. Där tog 16-årige Jonathan Johansson från Höganäs BC, som toppade säsongens poängbarometer, en av finalplatserna via 402 poäng på de två serierna, Kevin Carlsson höll undan som tvåa med 380 poäng, en poäng före Niklas Pålsson, Turbanen och fem före Ulf-Arne Nilsson, Playax.

Finalen, mellan två spelare med s.k. dubbelfattning, avgjordes över en serie, den ledde Kevin Carlsson hela vägen och vann klart och övertygande via poängen 221 mot 189.

Klicka här för resultaten under söndagens finalspel.