(6 januari) Bowling-Sydväst ställer in samtliga seriematcher för pensionärslagen under januari månad! Det meddelade seriekommittén sent på torsdagen via ett mejl till berörda klubbar i Malmö, Lund, Kävlinge, Staffanstorp, Svedala, Trelleborg och Höör.

Så här skriver seriekommittén i mejlet:

”Efter att vi väntat på nya rekommendationer från Svenska bowlingförbundet, som inte kom, tar vi nu beslutet att pausa seriespelet under januari månad. Det är just nu den värsta smittspridningen under hela pandemin, detta bidrar att vi dag inte har full tillgång till spel i alla hallar.”

Men samtidigt framhåller seriekommittén:

”De klubbar/lag som trots detta vill spela under januari får göra detta. Lagledaren för bortalaget tar då kontakt med hemmalagets lagledare för att komma överens om och hur matchen ska spelas. Alternativen är att spela som vanligt eller spela på varderas hemmabana. Kommer man inte överens om detta, spelas matchen på ett senare datum.”

Det är idag helt olika bestämmelser och beslut om hur fortsatt seriespel under vårsäsongen ska bedrivas, beroende på vilken förening som administrerar serierna för pensionärsbowlarna i Skåne. Alliansen Ringen har beslutat om fortsatt enbart hemmaspel i seriematcherna, Göingeserien ser inget hinder för fortsatt hemma- och bortaspel och nu kommer Bowling-Sydväst med beslut om en månads speluppehåll. Samtidigt meddelar seriekommittén för Bowling-Sydväst att lag ändå tillåts spela en seriematch under vissa villkor.