(1 januari) Den senaste upplagan av internationella ”Ballmaster” i Helsingfors tvingades på grund av pandemin att flytta från januari 2021 till augusti, ett faktum som innebar både färre antal startande och en reducerad prissumma. Nu är tävling nummer 52 i ordningen på gång och den kommer att spelas programenligt på 36 banor i Talihallen (bilden) den 6-16 januari med ett förstapris på 9.000 Euro.

”Ballmaster” är den tävling på Europa-touren som har högst status och som genom åren samlat ett stort internationellt deltagande, bland annat från USA, Singapore, Malaysia tillsammans med hela den europeiska eliten. När den senast avgjordes i augusti 2021 stod hemmaspelaren Samo Valaranta som segrare efter finalseger (215-204) mot Lukas Jelineck, Tjeckien sedan svenska landslagsspelarna Jesper Svensson (Team Pergamon) och William Svensson (BK Kaskad) båda förlorat i semifinalen.

Inför 2022-årstävling har arrangörerna vidtagit en rad åtgärder för att minska smittorisken av Covid-19, bland annat genom att enbart hålla öppet för deltagande spelare och ingen publik kommer att släppas in i hallen. Vidare måste alla spelare direkt lämna hallen efter avslutat kvalspel. Den 2 januari var för övrigt 416 spelare anmälda för totalt 778 starter (inkl. re-entry).

Fotnot: Något spel för internationella AIK-tournament på Bowlorama i Stockholm blev det däremot inte, den tävlingen (26 december-6 januari) ställdes in p.g.a. rådande pandemi.