(4 januari) Med 1605 poäng i ren slagning på sex serier har 15-årige Jonathan Johansson från Höganäs BC satt något av rekord i ”Skånemästerskapet”, detta vid kvalspel i Tollarp den 2 januari. Med sin dubbelfattning kom hans resultat via serierna 279-243-269-279-269-266 vilket gav ett snitt på 267 poäng. Ett resultat som dessutom torde vara ett av de högsta som noterats i ren slagning på de sex serierna i mästerskapets historia. Med ett handicap på totalt 168 poäng gav det 1773 och en ledning med 274 poäng före tvåan Albin Gullstrand, BK Thule (1499) och Ulf-Arne Nilsson, Playax (1498).

Jonathan, som kommer från de ungdomsled som hallchefen Mattias Möller i Höganäshallen startade för en del år sedan, var för övrigt med i det segrande lag från Höganäs BC som vann den första finalen i Stockholm av Svenska Ungdomsligan år 2018, då tillsammans med Hugo Videtorp och Elias Paulsson. Jonathan är redan etablerad i förstalaget i Höganäs BC och Sydallsvenskan, nu har han tagit en klar ledning i den barometer i ”Skånemästerskapet” som leder till slutfinal i maj månad.

Fotnot: Nu har även Swebowl (7 januari) på sin hemsida uppmärksammat Jonathan Johanssons resultat som lär vara det nionde bästa på sex serier i en tävling. I topp på den ”listan” är Jerry Wogel, Stureby som för sex år sedan noterade 1654 poäng.