(27 december) Det var en klar majoritet för fortsatt hemmaspel under vårsäsongen med Alliansen Ringen, det kan konstateras när siffrorna från enkäten nu redovisas för vart och ett av de 70 lagen i de sex divisionerna. Ett faktum som innebar ett lätt beslut för styrelsen eftersom 46 av lagen ville fortsätta med hemmamatcher.

Intresset bland klubbarna var stort, alla har svarat för vart och ett av sina lag. I ett flertal klubbar var det 100 procent av spelarna som förordade hemmaspel, bl.a. Ängelholm, Landskrona, Svalöv, Tyringe, Örkelljunga och Helsingborg. Bara två föreningar sade JA till hemma-borta med samtliga sina lag och det var Bjuv och Klippan medan svaren skiljer sig åt för Höörs två lag. Laget i högsta serien ville spela både hemma och borta medan andralaget i division-2 tyckte att hemmaspel räckte. Delade meningar var det också i Eslövs fyra lag där två ville spela hemma/borta, två lag röstade för bara hemmamatcher. Störst majoritet var det för övrigt i division-4 där tio av tolv lag föredrog hemmaspel, i division-1 blev rösterna 6 för och 6 emot och i lägsta serien röstade sex av tio klubbar på fortsatt hemmaspel.

- Styrelsen har nu fått svar från alla klubbar, och allt pekar bara på ett håll. Samtliga divisioner utom division 1 har redan en majoritet för att bara spela hemma. I division 1 blev det 6-6. Hässleholm, Bjuv och Klippan har dock meddelat att de vill ha samma spelsätt i samtliga divisioner. Tar man in det, så är det bara hemmaspel som kan bli aktuellt. Styrelsen har därför beslutat att allt spel även under våren skall ske i hemmahall, skriver Alliansens sekreterare Göran Strandqvist i mejlet.

Hela redovisningen från enkäten finns på länken: varen-2022 (gult fält innebär att laget röstat för enbart hemmaspel, grönt fält är för spel både hemma och borta).