(18 november) Det återstår bara en månads seriespel av höstsäsongen 2021 och därmed två-tre matcher för de 70 lagen i Alliansen Ringen. Men än har inget besked kommit från styrelsen om hur seriespelet ska läggas upp efter nyår. Frågan är om det ska bli både hemma- och bortaspel eller om man ska fortsätta med enbart hemmamatcher.

De sex divisionerna har för övrigt redan fått spelordning via matchdag och starttid när seriespelet drar i gång igen vecka 2.

I samband med årsmötet den 5 augusti 2021 med Alliansen Ringen, då beslut fattades om enbart hemmaspel under höstsäsongen, meddelades att styrelsen under november månad skulle ta upp frågan för beslut om eventuell återgång till hemma-bortaspel vårsäsongen 2022, då baserat på Folkhälsomyndighetens rekommendationer och beslut från Regeringen, och grundat på den situation som råder och förväntas gälla vad avser Coronapandemin.

- Nu skriver vi torsdag den 18 november, vi står snart inför ett nytt år och en vårsäsong. Märkligt att det inte kan komma ett besked från Alliansens styrelse, det är ju antingen fortsatt spel på hemmabanorna hela våren eller seriematcher både hemma och borta. Styrelsen borde vid det här laget ha skaffat sig tillräckligt underlag för ett beslut. Bowlinghallarna kräver besked hur de ska planera verksamheten för vårsäsongen liksom tusentalet spelare i de 70 lagen och 16 föreningarna. Självfallet ska ett styrelsebeslut baseras på utvecklingen och det aktuella läget och experternas prognoser gällande pandemin. Dessutom måste ett beslut, i vilken riktning det än må vara, omgående läggas ut på Alliansens hemsida, inta bara mejlas till klubbansvarig. Vi är nämligen många som vill ha besked, säger Håkan Andersson i Höör.