Gert Österlind i Hässleholm-1 tackar för matchen senast det begav sig mot
Åstorp-1 i
Turbanhallen. Efter nyår blir det ett nytt möte för de båda
topplagen, då i Åstorp. (Foto:
Håkan Andersson)

 

(19 november) Nu är det klart, det blir en återgång till hemma- och bortaspel efter nyår och under vårsäsongen i Alliansen Ringens seriespel. Ett både väntat och av många efterlängtat beslut. På fredagen skickade sekreteraren Göran Strandqvist i Alliansen ut ett mejl (se nedan) där han på några rader framhåller ”att vi återgår nu till det normala och spelar både hemma och borta”.

Det var i mars 2020 som den säsongens seriespel avbröts på grund av konstaterad Corona-pandemi, mötet mellan Ängelholm-8 och Landskrona-5 blev den sista som spelades. Då återstod fem-sex matcher för vart och ett av lagen i de sex divisionerna, inga seriesegrare utsågs. Restriktioner på grund av smittorisk infördes inte bara för idrotten utan också för restauranger, teatrar, biografer, muséer m.m. Den nationella svenska seriebowlingen på både klubbnivå och pensionärsverksamhet upphörde, allt tävlingsspel ställdes in. I september 2020 gjordes ett försök att få i gång Alliansens seriespel med enbart hemmamatcher. Det varade bara i en dryg månad, inga sluttabeller gjordes upp. Ett år senare i september 2021 var serierna i gång på nytt, fortsatt med enbart hemmamatcher. Då hade de nationella serierna dessutom dragit i gång med full kapacitet, det arrangerades åter tävlingar.

Men för Alliansen Ringen gällde att klubbarna enbart skulle spela hemmamatcher, ingen skulle behöva åka till en bortamatch, smittorisken ansågs påtaglig. Så hade en majoritet på årsmötet bestämt. Matchresultaten mejlades in, de skulle nu ligga till grund för upp- och nedflyttningar.

Under hösten 2021 handlar det enbart om hemmamatcher, samtidigt som nationella serien liksom pensionärsföreningarna Göingeserien och Bowling-Sydväst spelar både hemma och borta och det arrangeras tävlingar runt om i bowlingriket Sverige och senast dessutom VM i Dubai för både seniorer och veteraner.

- Så av den anledningen var Alliansens beslut väntat. Nu kommer det garanterat att bli ett uppsving inte bara för hallarna utan också för pensionärsklubbarnas verksamhet. Nu känns bowlingen meningsfull igen, kommenterar Håkan Andersson i Höör.

Och när nedan mejlet från Göran Strandqvist som bekräftar återgången:

Hej Bowlingkamrater.
Nu är vårens seriespel tidsatt, och ni kan gå in via Alliansen Ringens hemsida och ta fram era spelschema. Adressen är www.alliansringen.se/seriespel.htm
Vi återgår nu till det normala och spelar både hemma och borta, och vi hoppas att inte pandemin skall stoppa oss från att kunna spela.

Hälsningar
Göran Strandqvist
Sekr. Alliansen Ringen

Fotnot: Beslutet om hemma- och bortaspel vårsäsongen 2022 togs vid ett styrelsemöte med Alliansen Ringen den 11 november 2021 i Klippan.