(21 juni) Nu är det klart för avslutning av säsongen år 2020 i ”Skånemästerskapet”. Efter det att Swebowl hävt tävlingsförbudet har de två sista kvaltävlingarna i Hässleholm och Perstorp bokats in och därefter kan arrangörerna planera också för ett finalspel.

Efter 15 av säsongens 17 kvaltävlingar i de skånska bowlinghallarna avbröts ”Skånemästerskapet” i höstas på grund av Corona-pandemin, då återstod Hässleholm och Perstorp. Därefter avbokades även finalspelet i januari 2021, som skulle avgöras i Ängelholm.

Inför de sista två kvaltävlingarna är Paul Lindgren från BK Thule i Malmö i ledning på ”Barometern” och har säkrat en finalplats dit de 24 bästa spelarna kvalificerar sig.

Enligt mästerskapets hemsida kommer avslutningskvalen i Hässleholm och Perstorp att spelas under perioden 14-29 augusti medan finalhallen ännu inte är utsedd. Till segraren i finalen väntar ett förstapris på 5.000 kronor.