(26 juni) Det sägs att det finns minst lika många stilar inom bowlingsporten som det finns spelare och utövare i världen. Således olika sätt att få klotet att träffa käglorna. Det lär nämligen inte finnas två spelare som spelar exakt lika, det är en sport där var och en, enligt forskare inom området, utvecklat sin alldeles speciella och egna stil.

Vilket innebär att det finns mycket udda spelstilar, spektakulära sådana, effektiva, verkningsfulla, njutbara, uppseendeväckande och iögonfallande stilar, sex steg, fem steg eller inga steg alls i konsten att leverera ett bra slag och belönas med en strike.

Och ni som spelar bowling och har gjort så ett tag, ni har alla skaffat en egen särpräglad och speciell stil, ni har nött och stött den genom åren. Och den är svår, för att inte säga smått omöjlig, att ändra på. Allt sitter ju i ryggraden. Eller borde göra det…

På YOU TUBE finns nu en video med ett knippe spelare som har en mycket annorlunda spelstil, proffs och amatörer. Men ett spel som fungerar perfekt i många avseenden. Och visst, det är fritt fram att kopiera och börja träna in ett ”nytt” slag. Kolla länken https://youtu.be/_EBe6qJXiC0 som innehåller dryga sju minuter med högt underhållningsvärde.

Så nog kan bowling spelas på många olika sätt. Och det är ju resultatet som räknas, det delas ju inte ut några ”stilpoäng” i den här sporten…

Bilden: Fred Flinta hade en alldeles speciell stil på bowlingbanorna…