(17 juni) När anmälningstiden för seriespel 2021-2022 med pensionärsbowlarna i Göingeserien gått ut visar det sig att två lag hoppat av, detta jämfört med förra avbrutna säsongen. Då ställde 31 lag upp fördelat på tre divisioner, nästa säsong har antalet lag med bakgrund till Corona-pandemin reducerats till 29.

Hörby PBK drar tillbaka ett av sina tre lag, så gör även BK Cefyra i Åhus, medan övriga åtta föreningar/klubbar behåller samma antal lag som förra säsongen. Då var det 10 lag i division 1 och 2 och 11 lag i division-3, totalt 31. Flest lag 2021-2022 kommer liksom tidigare Hässleholm (BK 80) och Kristianstad att ha med vardera fyra.

Så här fördelar sig kommande säsongs 8-mannalag: BBK Spärren, Bromölla (2 lag), BK Cefyra, Åhus (2), Osby (3), BK Kronan, Knislinge (3), Tollarp (3), Kristianstad (4), Hörby (2), Markaryd (3), BK 80, Hässleholm (4) samt Olofström (3).

Nu kommer Skånes Bowlingförbund via BITS att göra lottning och lägga ut ett spelprogram. Beräknad seriestart är det vid samma tidpunkt som för nationella serien, kring vecka 36-37. Och för Göingeserien blir det fortsatt matchspel enbart på onsdagar.