Baltiska Hallen i Malmö – där kommer merparten av seriematcherna
i seriespelet för Bowling-Sydväst att avgöras. (Foto: Håkan Andersson)

 

(15 juni) När anmälningstiden gick ut för seriespel 2021-2022 med pensionärerna i Bowling Sydväst visade det sig att antalet lag minskat från 55 förra säsongen till 49, en tydlig och väntad konsekvens av Corona-pandemin. Ett flertal klubbar har hoppat av, bland dem Eslövs PBK som dragit tillbaka tre 8-mannalag.

Det meddelar seriekommittén på sin hemsida http://psv.webber.se/

Jämfört med förra säsongen, som liksom övrigt seriespel inom bowlingen avslutades i oktober 2020, ställer nu 41 lag (48 förra säsongen) upp fördelat på fem divisioner med 8-mannalag och därtill en division med 4-mannalag som kommer att rymma åtta lag (sju förra säsongen), totalt således en minskning med sex lag.

- Uppdelningen i divisionerna är baserad på placeringarna säsongen 2019-2020, därav upp- och nedflyttningar. Det har också skett justeringar eftersom max två lag från samma klubb får delta i varje division. Vi planerar ett klubbmöte den 10 augusti i Löddeköpinge som uppstart inför höstens seriespel och hoppas komma i gång i början av september, skriver seriekommittén på hemsidan.

De 49 lagen i Bowling Sydväst kommer främst från Malmö (Baltiska Hallen), Lund, Svedala, Staffanstorp, Trelleborg (Söderslättshallen) samt Höör ( Hörbyhallen).

Fotnot: När det gäller Alliansen Ringen och seriespel 2021-2022 utgår inte anmälningstiden förrän den 30 juni medan en redovisning från Göingeserien ännu inte presenterats, där utgick anmälningstiden den 13 juni.