Senast ”Seniortouren” spelades i Ängelholm toppade
den här kvartetten. Fr.v. Tommy Petersen (BK Ripan), Patrik
Svensson (Varta), Allan Sennevall (Brio) och segrande Claes
Johansson (Gotlandspärlan). (Foto: Seniortouren)

 

(12 juni) Seniortouren är tillbaka! Den populära tävlingen för +50 har gjort ett uppehåll på grund av Corona-pandemin men nu är sju deltävlingar och finalspel inbokat för säsongen 2021-2022 med start i Vårbyhallen i Stockholm i augusti-september.

Men innan dess ska finalen för 2019-2020 spelas, den skulle avgjorts i Ängelholm den 1 maj förra året men ställdes in liksom touren den gångna säsongen 2020-2021 i samband med att tävlingsförbud inom svensk bowling infördes. Nu är finalen från 2020 inbokad att spelas där söndagen den 22 augusti, finalfältet har fått vänta i drygt ett år, detta enligt tävlingens hemsida www.seniortour.se

Seniortouren spelas kommande säsong med kval i sju hallar, det handlar om 6 serier med handicap med möjlighet till re-entry, tävlingen avslutas med finalspel för de bästa i poängbarometern och då handlar det om 30.000 kronor till slutsegraren. Den senaste finalen vanns för övrigt av Claes Johansson från Gotlandspärlan. Premiärspel blir det i Vårbyhallen med final den 5 september, därefter kvalspel i Skövde, Göteborg (Strike&Co), Nyköping, Eskilstuna, Nässjö och Ängelholm innan man återvänder till Vårbyhallen för finalspel den 1 maj 2022.

Men innan dess spelas det således upp till final för säsongen 2019-2020 den 22 augusti 2021 i Ängelholm.