(26 juni) Nu tar SKÅNESPORTEN semester, redaktionen har fått ledigt några veckor för att vila upp sig och samla ny energi, allt med tanke på att det väntar en intensiv höst med seriespel, tävlingar och mästerskap av skilda slag. Och på tal om mästerskap så pågår världsmästerskapet för U21-spelare i Olympiahallen i Helsingborg fram till onsdag 29 juni och där allt streamas direkt i din dator. Missa inte direktsändningarna, det är högkvalitativ underhållning!

Vad som står närmast på tur är SM-finalerna för elitklasserna som avgörs i  samband med SM-veckan i Linköping torsdag 30 juni och direktsänds i SVT-1 med start kl 10.20. Och här är mer om det som timar under sommarmånaderna:

Dam-EM spelas i Aalborg i Danmark den 10-21 augusti, framflyttat från 2020 då pandemin satte stopp.

Markaryd arrangerar ”Svan Tak-open” den 13-28 augusti med 112.000 kronor i prispotten där 25.000 går till vinnaren. Den tävlingen spelades senast i september 2021 med Jesper Svensson, Team Pergamon som slutsegrare.

Nationella serien spelar första serieomgången för säsongen 2022-2023 den 17-18 september, Alliansen Ringen inleder sitt seriespel den 29 augusti, Göingeserien drar preliminärt i gång den 14 september och för Bowling-Sydväst inleder 4-mannaserien med seriestart den 31 augusti.

Fotnot-1: Klicka här för att komma till U21-VM i Olympiahallen i Helsingborg (kameror på varje ban-par i hallen). Samtliga finaler (singel, 2-mlag, 4-mlag och mixed) avgörs 29 juni från kl 09.30.

Fotnot-2: Den årliga internationella ”Brunswick Challenge Open”  i München inleddes den 30 juni och spelas fram till den 3 juli. Den streamas direkt (klicka på ”livestream”) via länken: https://www.brunswickeurochallenge.com/