(14 juni) Helsingborgs eminente pensionärsbowlare, snart 67-årige Lennart ”Gusten” Olsson (bilden), har varit på landslagsuppdrag. Han ingick nämligen i det 8-mannalag från Sverige som på tisdagen mötte Finland i den årliga veteranlandskampen och som den här gången spelades i NBC Gullmarsplan-hallen i Stockholm.

”Gusten”, som i SM tävlade för BK Stenbocken, var efter femteplatsen i kvalet i 65 A-klassen (1641 poäng/8 serier) vid tävlingarna i Bowlorama i Stockholm klar för finalspel och i detta slutade han tvåa (1688/8 i ren slagning) bakom Christer Danielsson från Eksjö. Och enligt tradition får de åtta främsta i finalen bilda det svenska veteranlandslaget, då tillsammans med de fyra bästa damerna i motsvarande 65-årsklassen. Det blev en övertygande svensk insats på herrsidan i landskampen där ”Gusten” på nytt visade fin form och ett effektivt spel och noterade 1684 poäng på de åtta serierna, samma resultat nådde för övrigt också svenske mästaren Christer Danielsson medan Allan Hansen från Wåxnäs i Karlstad följde som trea med 1647 poäng. De finska veteranerna hade sina bästa spelare i Seppo Eskolin 1691 och Jouko
Koussari 1665 poäng, alla siffror utan det s.k. ”åldershandikappet”. Räknat totalt herrar-damer vann
Finland med 13 377 poäng mot 13 054.