(6 maj) När det blev känt att Höörs PBK skulle lägga ner verksamheten efter den här säsongen, fick spelarna i klubben som tänkte fortsätta med bowling på pensionärsnivå, klart besked om att de var välkomna till PBK Hörby.

Och det är de också. Men PBK Hörby vill ha betalt för varje ”övergång”, det har dess styrelse bestämt. Till att börja med handlade det om 1500 kronor per spelare eftersom PBK Hörby menade att fler spelare skulle innebära ökade kostnader för klubben.

Vid en träff för några veckor sedan informerade PBK Hörbys ordförande Bengt Dexe intresserade spelare i Höör efter en träning i Hörbyhallen, då var det aktuellt med att 8-10 spelare kunde tänka sig gå över, flertalet av dem från Höörs förstalag som skulle bli ett rejält tillskott till de två 8-mannalag PBK Hörby har i Göingeserien.

-Då redogjorde Bengt Dexe för medlemsavgift, träningskostnad, licensavgift m.m, sådant som alla får betala liksom för en klubbtröja, inget konstigt med det. Men så kom också detta med att Hörby kräver betalt av varje ny medlem från Höör eftersom han menade att nya spelare skulle tära på klubbens ekonomi. Ett mycket märkligt agerande från Hörbys sida som jag tar bestämt avstånd från. Så här får det inte gå till på den här nivån, kommenterar Hans Svensson, ordförande i Höörs PBK som var med på träffen.

Kravet på att betala något av en ”övergångssumma” gjorde att merparten av Höörpensionärerna direkt hoppade av. Nu har PBK Hörby prutat 500 kronor på sitt krav, men 1000 kronor har redan två spelare från Höör betalt in för att få spela med från nästa säsong. En tredje funderar, övriga har tackat bestämt nej.

-Det känns definitivt inte bra att som pensionär behöva betala tusen kronor för att gå till en annan klubb, men jag vill fortsätta spela några år till. Så därför betalar jag, säger en av spelarna från Höörs PBK.

När Skanesporten (Håkan Andersson) ringer upp Bengt Dexe för en kommentar är han mycket förtegen. Han medger att PBK Hörby krävt ersättning, men vill inte nämna några summor. På frågan om klubben tidigare tagit betalt för nya medlemmar att vara med i klubben, bryter han samtalet och vill inte svara på fler frågor.

HÅKAN ANDERSSON, ansvarig för text och bild på www.skanesporten.se