Här är gänget som spelade den sista seriematchen med Höörs PBK-1. Längst bak fr.v. Gert
Nilsson,
Gert Lindholm, Håkan Andersson, Ingvar Håkansson, Stellan Linder, längst fram
fr.v. Arne Jönsson,
Gerd Nilsson och Kaj Svensson, (Foto: Anna-Lena Ohlsson)

 

(3 maj) På tisdagen skrevs ett av de sista kapitlen i Höörs Pensionärers Bowlingklubbs drygt 50-åriga historia. Då spelades den allra sista seriematchen i Hörbyhallen för klubbens förstalag. nu ska klubben läggas ner och verksamheten ska avvecklas.

- Lite vemodigt även om vi vetat ett tag att denna dagen skulle komma. Nu får vi se vad som händer med de medlemmar som är unga och friska nog och intresserade av att fortsätta spela, för egen del är det dags att sluta efter 55 års bowlingspel, tror bestämt att jag ska börja skriva på mina memoarer. Kanske fortsätter jag i höst i ett 2-mannalag i seniorligan i Hörby, inget är bestämt, säger Håkan Andersson som varit den som sedan debuten 2005 spelat flest matcher i Höörs PBK.

Nu blev avslutningen inte speciellt glansfull, man saknade ett par ordinarie spelare och det gav ersättarna chans att komma med i ”historieboken”, 5280 poäng höll inte någon högre division 1-klass, Gert Lindholm var bäst med 717 poäng. Ett resultat som sista omgångens motståndare Tyringe-1 knappast lär ha problem att överträffa.

- För min del har det varit många fantastiska år med seriespel i Alliansen, det har gett otroligt fina minnen för att inte tala om alla goa vänner och kamrater man skaffat sig genom åren runt om i klubbarna. Det kommer jag att sakna, får väl åka till deras hemmamatcher och hälsa på. Men nu är det slutspelat, nu är det finito, säger Håkan Andersson.

Höörs PBK har för övrigt en seriematch kvar och då handlar det om andralaget i Alliansen Ringens division 2-serie och den ska programenligt spelas torsdag kl 15.15 i Hörby och blir ett mellanskånskt derby mot Eslöv-3.