- Då drar vi väl i gång, säger landslagsspelaren Jenny Wegner till 10-åriga tävlings-
debutanten
Lilie som spelar för Sösdala BK med Hässleholm som hemmahall.
(Foto: Håkan Andersson)

 

(30 april) För 10-åriga Lilie från Sösdala Bowlingklubb blev det en mycket speciell lördag. Inte bara det att hon gjorde tävlingsdebut när hennes klubb ställde upp med två lag i ”Stafetten” i Eslövs bowlinghall, hon fick dessutom spela några serier med och mot en världsmästare.

När ungdomstävlingen ”Stafetten” i Eslöv var avslutad lottades åtta platser ut bland de 80 deltagande ungdomarna, de åtta skulle spela några serier med och därmed få goda råd och tips av de speciellt inbjudna spelarna ingående i Team Sweden och landslaget som fanns på plats i hallen. Och där fick Lilie från Sösdala en av platserna, lottades att spela med Jenny Wegner från BK Spader Dam i Helsingborg, världsmästare i 2-mannalag tillsammans med Josefin Hermansson (Team X-Calibur) vid VM i Las Vegas 2019.

Från landslagsgruppen deltog förutom Jenny Wegner också Cajsa Wegner, Sandra Andersson, Anna Andersson (samtliga Spader Dam), Martin Paulsson (Kulladals BS), Rasmus Edvall och Kalle Wahlgren (IS Göta) samt Martin Larsen (Team Pergamon).


- Give me five! Lilie från Sösdala BK får ”high five” av Anna Andersson och Jenny
Wegner
efter ett bra slag. (Foto: Håkan Andersson)