Snyggt och effektivt! 14-åriga Lova Nilsson från Friska Viljor i Perstorp var en av
många
som imponerade i ”Stafetten” i Eslövs bowlinghall. (Foto: Håkan Andersson)

 

(30 april) Återväxten inom skånsk bowling är tryggad! Det gavs det tydliga besked om på lördagen när det arrangerades en ungdomstävling i Eslövs bowlinghall i s.k. stafettform av hallchefsparet Sevim och Serdar Mehmet. Och det var fullt på alla tio banorna med spelare från klubbar i nordväst och det var fullt på åskådarplats av supporters under hela tävlingen. Mamma och pappa var där, morfar, mormor…

Varje lag ställde upp med fyra spelare som avlöste varandra, det spelades tre serier med handicap. Och när det efter ett par timmar var dags för prisutdelning, som de skånska spelarna i landslagsgruppen från Team Sweden bistod med, i form av medaljer, pokaler och bowlingklot m.m. var det ett lag från BS Friska Viljor i Perstorp som stod som segrare med 2732 poäng före Höganäs BC-1 (2669), BK Mix-2 från Eslöv (2633), Tollarps BK-2 (2614) och Höganäs BS-2 (2603).


Två talangfulla 14-åringar, Lova Nilsson, Friska Viljor och Elissa Mehmet, BK Mix – på bilden
till höger
landslagsspelarna i Team Sweden som gärna ställde upp som prisutdelare. (Foto:
Håkan Andersson)