Parabowlingen fick visa upp sig på VM-banorna i Dubai, här med Wong Mei
Lan (Hongkong)
och Chantira Hutinan (Thailand).

 

(14 november) Ett annorlunda inslag vid VM-bowlingen i Dubai presenterades på söndagen i samband med en paus i finalspelet för 3-mannalagen. Inbjudna var handikappade rullstolsburna bowlare från olika delar av världen, detta i ett syfte att profilera sporten och sprida kunskap och kännedom om de förutsättningar som finns. Och nu fick de spela på VM-banorna utomhus…

TV-sändningen från ”finalerna” gick ut inte bara i Dubai utan också till angränsande emirat och därmed till miljontals tittare. De fick inledningsvis se Wong Mei Lan (Hongkong) och Chantira Hutinan (Thaiand) mötas över en serie och därefter spelade herrarna Eddie Hutchens (USA) och Subhan Sinthushwan (Thailand) en match som amerikanen ”vann” med 165 poäng mot 116.


Från uppvisningen och finalspelet i parabowlingen på utomhusbanorna under
söndagskvällen.