(15 juli) Bowlingen i Trelleborg är räddad och den 1 augusti börjar kloten åter rulla på de åtta banorna i Söderslättshallen (bilden). På sin hemsida meddelar Trelleborgs Kommun att man efter service och genomgång av banor och maskiner slutit avtal med Lars Jönsson i Ljungby som via företaget LJ-Bowling AB drivit 6-banorshallen Sunnerbohallen i nio år.

Tidigare har La Visite-hallen i centrala Trelleborg lagt ner verksamheten, i våras sa arrendatorn Maria Nilsson i Söderslättshallen upp kontraktet och slutade. Därefter har kommunen i flera omgångar annonserat efter någon som kunde ta över. Och tiden gick, bowlarna blev oroliga eftersom även Söderslättshallens bowlinghall föregicks av nedläggningsrykten.

- Vi är glada att vi lyckats knyta till oss en engagerad hyresgäst med lång erfarenhet av att driva en bowlinghall och med tydliga ambitioner att utveckla hallen och verksamheten, säger kanslichef Martin Hansson på kultur- och fritidsförvaltningen på Trelleborgs kommuns hemsida.

Jakten på en ny arrendator har pågått sedan i våras, under tiden har kultur- och fritidsförvaltningen haft en nära dialog med de åtta föreningar som bedriver sin verksamhet i hallen, från division 1-klubben BK Borgen till pensionärsklubbar och handikappföreningar.

Nye arrendatorn Lars Jönsson, som ursprungligen är från Bjuv, säger så här på Trelleborgs kommuns hemsida:

- Det här ska bli jätteroligt, jag ser fram emot att öppna i augusti och välkomnar alla bowlingintresserade.

Och nöjd är även ordföranden Thomas Nilsson i kultur- och fritidsnämnden:

- Vi välkomnar LJ-Bowling AB som ny hyresgäst och är glada att kunna öppna upp hallen inom kort. I Trelleborg finns otroligt duktiga parabowlare och föreningar på elitnivå och det är viktigt att kunna erbjuda dem en hemvist för sin verksamhet.