Två gånger etta i  finalspelet av ”Alliansmästerskapet” har Karl-Erik Måbrink
och hans lagkamrater i
Ängelholm-1 blivit. Nu är det dags för den fjärde
upplagan av tävlingen. (Foto: Håkan Andersson)

 

(16 augusti) Den fjärde upplagan av ”Alliansmästerskapet” är på gång och säsongens tävling inleds i en ”ny” hall då Landskrona ersätter Olympiahallen i Helsingborg och tar hand om den första av totalt sex kvaltävlingar.

Mästerskapet spelas liksom tidigare med 3-mannalag (4 spelare får ingå i laget), med Bakers spelsätt och laghandicap och över 9 kvalserier. En tävling som är öppen för spelare/klubbar inom Alliansen Ringen.

Premiärsäsongen 2016-2017 vann Ängelholm-1 finalspelet med kvartetten Janko Krigård, Björn Ohrberg, Karl-Erik Måbrink och Anders Lund, 2017-2018 var det Bjuv-3 som tog hem segern med Henry Kärrström, Bengt Karlsson, Bo Månsson och Karl-Erik Nilsson och förra säsongen stod Ängelholm-1 åter som segrare med herrar Krigård, Ohrberg och Måbrink samt Hans Roth som ersatte Anders Lund.

Nu har tävlingsgeneralen Bengt Jönsson i Bjuv skickat ut information till klubbarna, den 16 september öppnar Landskrona för kvalspel och det pågår fram till den 13 oktober, därefter blir det i tur och ordning spel i Ängelholm, Åstorp, Klippan, Bjuv och Båstad innan det är dags för finalspel för de tio bästa lagen efter avslutat kval i Ängelholm tisdagen den 5 maj 2020.