(14 december) När tre av säsongens sex kvaltävlingar ingående i ”Alliansmästerskapet” är det Bjuv/Hyllinge i klar ledning. Kvartetten Bodil och Bo Bengtsson samt Olga och Loa Andersson har efter premiärvinsten i Åstorp följt upp med en andraplats i Båstad och en fjärdeplacering i Helsingborg och är i topp på poängbarometern.

Så här långt har kvalen haft tre olika segrare. Bjuv/Hyllinge var etta i Åstorp, lag Ängelholm-4 med Bengt Bubansh, Roy Larsson, Anders Lund och Lars Pettersson tog 25 poäng för förstaplatsen i Båstad och vid senaste kvalet i Olympiahallen överraskade Örkelljunga (Kjell Jeppsson, Poul Riis, Yngve Ottosson och Roine Karlsson) med att ta hem segern.

Nu drar kvaltåget vidare, tre hallar återstår under vårsäsongen innan det blir slutspel och final för de åtta bästa lagen den 3 maj i Bjuv. Och just Bjuv står närmast på tur med kvalspel 15 januari-11 februari, därefter tar Perstorp över 12 februari-18 mars och sjätte och sista kvalet avgörs i Klippan den 29 mars-15 april.

Här är länken till Alliansen Ringens hemsida och ”Alliansmästerskapet” med alla kvalsiffrorna: http://ringen.garl-data.se/alliansmasterskap.htm