(16 oktober) Det kom pensionärsbowlare från Sundsvall i norr till Eslöv i söder när förbundsmästerskapet för SPF-are avgjordes för 13:e året, den här gången i 24-banorshallen Strike&Co i Örebro. Och bland de 220 startande fanns skånskt deltagande i form av spelare från Eslöv, Helsingborg och Höör.

I förra månaden spelade Ethel Andersson (bilden) från Höör hem totalsegern i Perstorp vid de skånska SPF-mästerskapen och hon visade i Örebro att formen är fortsatt god. I damernas klass-1 (1941 och tidigare) tog hon nämligen förstaplatsen med 1036 poäng på de sex serierna, klubbkamraten Eva Jönsson var femma i klass-2 med 997 poäng och tillsammans tog de båda plats 10 bland 83 i lagtävlingen. Det var för övrigt åttonde gången Ethel Andersson tog medalj vid förbundsmästerskapen.

Eslöv ställde upp med en kvartett spelare där Göran Christensson efter en dålig start spelade upp sig till slutnoteringen 1146 poäng i klass-3 och det gav en sjundeplats och i samma åldersklass spelade Kurt Lindkvist som noterade 1049 poäng. Fyra startande SPF-spelare hade även Helsingborg där Kjell-Åke Nåbäck var bäst med 1090 poäng i klass-2 och det gav en 13:e plats.

2017-års förbundsmästare blev bland damerna Dagny Eklund, Sala med 1124 poäng medan herrarnas titel gick till Lars Marino, Mariestad med 1318 poäng och den senare vann också lagtävlingen tillsammans med Kjell-Åke Gustavsson. Detta i ett mycket lyckat arrangemang av SPF Glanshammar som gav rekorddeltagande, något för SPF-Falun att försöka slå då de står som värdar för nästa mästerskap den 10-11 oktober 2018.