(10 mars) Med fyra matcher kvar är det klart att titelförsvarande Åstorp-1 åter tar plats i ”Mästarmötet”. Och lika klart är det att Örkelljunga-1 får lämna division 1-serien, detta efter bara en säsong.

Men vilka två lag kommer att utmana Åstorp i kamp om mästarpokalen 2017? Och vilket lag gör Örkelljunga-1 sällskap ner i ”tvåan”? Det blir med andra ord dramatik på hög nivå i de omgångar som återstår att spela och kamp om viktiga poäng i varje match.

Åstorp (29 poäng) kan således redan nu planera för ”Mästarmötet”, bakom blir det en kamp om de två resterande ”mästarplatserna” mellan Höör (25), Eslöv (24) tillsammans med Perstorp(21) och Helsingborg (20). Landskrona och Klippan har båda 19 poäng men får svårt att nå upp bland de tre och det lär inte fjolårsfinalisten Bjuv med sina 17 poäng göra.

- Vi har ett tufft program kvar med Åstorp och Bjuv hemma, bortamatcher mot Eslöv och Landskrona. Vi måste vinna minst en av dem, helst två, dessutom behöver vi kanske ha lite tur med andra resultat. Då är vi vidare, säger Håkan Andersson i Höör-1.

Eslöv har ett på papperet något lättare program med Tyringe (b), Höör (h), Ängelholm-3 (b) och Helsingborg (h), det bör gå vägen. Eslöv var ju i ”mästarslutspel” 2016, förlorade då semifinalen mot Bjuv-1. Där emot lär det knappast bli en plats bland de tre för Bjuv-1, finalist i fjol. Fem raka förluster i höstas kostade lite för mycket…

Så tipset blir att Eslöv tar platsen bakom Åstorp och blir tvåa.

- Men det blir inte lätt i vare sig Tyringe eller Ängelholm, båda lagen spelar ju för att klara nytt kontrakt. Så de kommer garanterat att vara laddade mot oss, säger man i Eslövslaget. Som dock har en fördel i två hemmamatcher. Den här säsongen har laget bara förlorat en i Karlsro Bowling och det var mot Åstorp,

Perstorp har tappat via efter två raka förluster mot Eslöv och Åstorp, men har ett ganska bra restprogram med Bjuv (h), Landskrona (b), Höganäs (h) och Örkelljunga (b). Så än är det för tidigt att räkna bort Benny Persson & Co.

Intressant är det också kring nedre strecket och vilket lag som åker ur tillsammans med Örkelljunga-1. Tre lag är indraget i ”streckstriden”, Tyringe (12 poäng), Höganäs (12) och Ängelholm-3 (14). Och det kan mycket väl bli så att den 22:a och sista omgången avgör även där, då tar nämligen Höganäs emot Tyringe…

Så här spelar topplagen:

Åstorp (29 poäng): Höör (b), Ängelholm-3 (h), Helsingborg (b), Klippan (h), Höör (25 poäng): Åstorp (h), Eslöv (b), Bjuv (h), Landskrona (b), Eslöv (24 poäng): Tyringe (b), Höör (h), Ängelholm-3 (b), Helsingborg (h), Perstorp (21 poäng): Bjuv (h), Landskrona (b), Höganäs (h), Örkelljunga (b), Helsingborg (20 poäng): Örkelljunga (h), Klippan (b), Åstorp (h) och Eslöv (b).

Och lagen i bottenstriden:
Ängelholm-3 (14 poäng): Klippan (h), Åstorp (b), Eslöv (h), Bjuv (b), Höganäs (12 poäng): Landskrona (h), Örkelljunga (b), Perstorp (b), Tyringe (h), Tyringe (12 poäng): Eslöv (h), Bjuv (b), Landskrona (h ) samt Höganäs (b).

Här är den aktuella tabellen efter 18 av 22 omgångar: http://www.sbhf.se/ligaservice/index.php/serie/index?parentId=3419

Bilden ovan: Leif Andersson och hans lagkamrater i Eslöv-1 siktar på ett nytt ”mästarmöte”: (Foto: Håkan Andersson).