(21 december) Det var kanalen på datorn som skulle tillgodose alla bowlares önskemål på tävlingsinslag, reportage, klotrecensioner m.m. Men efter åtta år kommer bowlingkanalen.se att släckas ner till årsskiftet. Det finns helt enkelt inte pengar för att fortsätta driften.

Bakom kanalen står entreprenören Kjell Källman, som tillsammans med kamerateam allt  sedan oktober 2008 åkt runt på både små och stora tävlingar, man har gjort spelarporträtt, Robban Andersson från Team Pergamon har presenterat och testat nya bowlingklot, man har direktsänt Junior-Master, arrangerat tävlingar vid bowlinggymnasiet i Nässjö m.m. Det har varit en webbsida med ständigt nya intressanta och sevärda inslag.

Svenska Bowlingförbundet såg den här kanalen som en ypperlig möjlighet att sprida ut sporten eftersom media i övrigt inte gav den speciellt mycket utrymme. Till de viktiga sponsorerna hörde också SBHF (Sveriges Hallägarförening) och dessutom fick man in en del privata bidrag.

Men har styrelsen i SBHF har beslutat att inte tillföra mer pengar till bowlingkanalen. Och utan det ekonomiska stödet ser Kjell Källman inte ser några som helst möjligheter att driva kanalen vidare. Den 31 december 2016 släcker man ner…

Här kan du läsa Kjell Källmans inlägg kring nedläggningen www.bowlingkanalen.se