Ebbe Thulin och hans lagkamrater i Klippan har svarat för en
mycket övertygande höstsäsong. (Foto: Håkan Andersson)

 

(17 december) Det är inte oväntat P87 i Åstorp, förra säsongens seriesegrare och vinnare av ”Mästarmötet” som toppar Alliansen Ringens högsta serie i ”halvtid”.

Men det är Perstorp och Klippan som varit något av ”höstens lag”, tvåa respektive trea på samma poäng som ledande Åstorp. Detta i en serie där det bara skiljer två poäng mellan de sex främsta lagen vilket borgar för en mycket intressant vårsäsong.

Perstorp har de senaste tre säsongen haft placeringarna 6, 7 och 6, varje säsong har laget vunnit tio av säsongens 22 seriematcher, hamnat på en slutplacering mitt i tabellen. Under den gångna hösten har laget övertygat inte minst på hemmabanorna där man är utan förlust på sex spelade matcher och där avslutningen med 5935 poäng mot Örkelljunga imponerade.

Övertygat har också Klippans förstalag gjort, en nykomling som inte visade den minsta respekt för sina mer rutinerade motståndare. Minns att senast Klippan hade ett lag i högsta divisionen blev det respass direkt, något som nya lag brukar ha svårt att undvika. Klippan avslutade för övrigt hösten med sju (!) raka segrar och det bar direkt upp till en topplacering. Laget blir onekligen intressant att följa under resten av serien.

Den andra nykomlingen Örkelljunga för en tuff tillvaro, efter halva serien är laget hopplöst sist med bara 2 poäng efter seger hemma mot Höör. Och helt klart får Örkelljunga svårt att klara nytt kontrakt även den här gången.

Höstens stora besvikelse är Bjuv, finalist i vårens ”Mästarmöte”, låg tvåa efter sex omgångar men har efter fem raka förluster rasat till plats 9, sju poäng från tättrion. Det är många poäng för Kärrström & Co att ta igen till våren. Med i toppstriden är däremot Eslöv och Landskrona, två lag som båda har sikte på vårens ”mästarmöte”.

Noterbart från höstens 11 serieomgångar är att hemmabanor är av största betydelse för poäng. Det visar det faktum att Bjuv inte tagit en enda bortapoäng, Landskrona blott en enda och Eslöv två poäng, medan Klippan och Höör är de två lag som tagit flest bortapoäng med vardera tre segrar.

Här är lite siffror från höstens seriespel i division 1:

Bästa lagresultat-hemma: Landskrona 6045 (mot Örkelljunga), borta: Åstorp 6023 (mot Höganäs).
Bästa individuella resultat: Henry Kärrström, Bjuv 926, Jan Långberg, Åstorp 895, Bengt Karlsson, Bjuv 893.
Utan förlust hemma: Eslöv (6 matcher-6 segrar), Perstorp (6-5-1 oavgjord), Klippan (5-4-1), Ängelholm 3 (5-4-1).
Flest oavgjorda matcher: Höganäs (2).

Och här är den aktuella serietabellen:

http://www.sbhf.se/ligaservice/index.php/result/index?parentId=3419

Nu blir det uppehåll över jul- och nyårshelgerna och andra veckan i januari är det ”vårpremiär”, då med följande matcher:
Örkelljunga-Åstorp, Helsingborg-Bjuv, Klippan-Eslöv, Ängelholm 3-Landskrona, Tyringe-Perstorp samt Höör-Höganäs.


Perstorp och Per-Ove Jönsson är tvåa i division 1-serien i
”halvtid”, på samma poäng som ledande Åstorp.
(Foto: Håkan Andersson)