(20 september) Nu är det dags att dra i gång en helt ny tävlingsform inom Alliansen Ringen.

Det handlar om ”Alliansmästerskapet”, en tävling för 3-mannalag som under säsongen 2016-2017 kommer att spelas med kval i sex olika hallar och med start i Bjuv den 26 september. Den som kläckt idén till tävlingen är Bengt Jönsson i Bjuv och tillsammans med tävlingsansvarige Håkan Andersson i Alliansen har man finputsat på alla detaljer, nu är det klart för premiär. Och det är förhoppningsvis med något som ska locka spelarna i de 16 föreningarna inom Alliansen.

Tävlingen är således 3-mannalag (från samma klubb) över 9 serier med handicap. Och det spelas s.k. Bakers, vilket innebär att spelare 1 spelar rutorna 1, 4, 7 och 10, spelare 2 spelar rutorna 2, 5 och 8,  spelare 3 tar hand om rutorna 3, 6 och 9. Byte av spelordning kan ske inför varje serie liksom insättande av en fjärde man, en reserv.

- Och lagen kan bestå av enbart herrar eller damer eller mixade lag, påpekar Bengt Jönsson.

I varje kvaltävling, som pågår kring en månad, delas det ut poäng, från 25 och nedåt. Och det avslutas med en final den 27 april 2017 för de 8 bästa lagen i poängbarometern.

- Sätt i hop ett lag i din klubb och varför inte utmana andra klubbar att ställa upp, då kan man ju skapa en match i matchen, säger Bengt Jönsson och tillägger:

- Nu börjar vi i min hemmahall i Bjuv, där är det lättast att få starttider tisdag och torsdag förmiddag samt fredag eftermiddag. Men det går säkert att lösa andra önskemål, det är bara att ringa hallen.

Här är de sex hallar där det kvalspelas i ”Alliansmästerskapet”:

Bjuv (26 september-23 oktober), Båstad (24 oktober-20 november), Klippan (21 november-18 december), Olympiahallen (9 januari-12 februari), Åstorp (13 februari-12 mars) samt Perstorp (12 mars-9 april). Därefter finalspel den 27 april (spelplats bestäms senare).

- Vi kommer att lägga in en ny rubrik på Alliansens hemsida och där redovisa resultat från kvaltävlingarna liksom den aktuella ställningen i Poängbarometern, säger Håkan Andersson.

Läs mer om ”Alliansmästerskapet” på http://ringen.garl-data.se/tavlingar.htm