(19 februari) Sju gånger har de mötts de senaste fyra säsongerna i högsta serien, det är Höörs PBK-1 som ”leder” den tabellen med fyra vinster, Eslöv-1 har vunnit två matcher medan en har slutat oavgjord. Måndagen den 22 februari är det dags för ett nytt mellanskånskt derby, då tar Höör-1 emot i Hörbyhallen och dit kommer Eslöv-1 som klar serieledare i Alliansens division 1-serie närmast före Åstorp-1 och Bjuv-1.

Senaste mötet lagen emellan var i höstas i Karlsro-Bowling och där vann Eslöv-1 med 12-8 sedan Höör haft svårt att hänga med från början. Nu är det Höör som jagar revansch och att säkra nytt kontrakt, allt medan Eslöv-1 har siktet inställt på att för första gången vinna division 1-serien och därmed ta en av de tre platser som innebär spel i ”Mästarmötet”.

Höörs PBK-1 kommer till spel med Gert Nilsson-Håkan Andersson, Gert Lindholm-Bengt Pettersson, Kaj Svensson-Lars Lundgren, Anna Lena Ohlsson-Thomas Arnesson och med Ethel Andersson som reserv. Eslövs lag kommer att återfinnas bland följande spelare, Roger Carlström, Jonny Johansson, Kurt Lindkvist, Göran Christensson, Eddy Holmqvist, Claes Ingers, Kjell Hörnstedt, Karl-Johan Holmqvist, Leif Andersson och Göran Borggren.

Matchstart måndag 22 februari kl 13.30 i Hörbyhallen.

Bilden till höger: Från derbyt i höstas i Eslöv, hemmalagets Eddy Holmqvist, Göran Borggren och Kjell Hörnstedt ser tämligen nöjda ut.