(22 september) Det mellanskånska derbyt mellan Eslövs PBK och Höörs PBK i Alliansens division 1-serie som skulle avgjorts i Eslöv den 30 september har fått ny speldatum.

Anledningen är att Höör-1 vid detta tillfälle har fyra-fem spelare borta samtidigt som klubbens andralag spelar seriematch två dagar tidigare och lag 3 samma dag.

- Det gör att vi enligt reglerna inte kan använda oss av någon spelare ur dessa lag, vi hade helt enkelt inte kunnat ställa upp med åtta spelare i derbyt. Nu hade lagledningen i Eslöv full förståelse för detta och det var inga problem att komma överens om ny speldag. Båda klubbarna vill ju komma med bästa laget, det här är ju lite av en mellanskånsk prestigekamp, säger Håkan Andersson i Höörs PBK.

Ny speldag blir onsdagen den 21 oktober med start kl 10.00 i Karlsro-Bowling.

Eslövs PBK-1 har för övrigt inlett säsongens seriespel med idel segrar och toppar division-1 tillsammans med Åstorp-1 medan Höör vunnit två och förlorat två av sina matcher. Senast lagen möttes i Karlsro-Bowling i våras (bilden till höger) blev det oavgjort 10-10.

Flyttar hem till Lucky Bowl gör Höörs PBK när det gäller seriematcherna.

- Det fungerar just nu alldeles utmärkt i Lucky Bowl, maskinerna har fått en välbehövlig översyn och det gör att vi fortsättningsvis kommer att spela våra hemmamatcher där. Finns således ingen anledning till att vi ska fortsätta spela ”hemma” i Hörbyhallen längre. Och vi har hela tiden varit överens med hallpersonalen att det för vår del var en tillfällig lösning eftersom vi ville ge Lucky Bowl och arrendatorn en möjlighet att få ordning på maskinerna, till skillnad från Team Frosta som flyttat hela sin verksamhet permanent till Hörby.

Nu blir första seriematchen i Lucky Bowl för säsongen den mellan Höör-2 och Helsingborg-3 i division 3 måndagen den 28 september kl 13.00.