(9 september) Team Frosta har redan flyttat hela sin verksamhet från Lucky Bowl (bilden) till bowlinghallen i Hörby, Höörs PBK har hittills bokat om sina seriematcher att spelas i Hörby!

Anledningen är de förhållanden som rått en längre tid i Lucky Bowl med krånglande maskiner, seriematcher och tävlingar som fått avbrytas. Och trots ansträngningar från nuvarande entreprenörens sida med översyn av samtliga maskiner har man inte fått ordning på problemen.

Magnus Renudd sitter i styrelsen för fastighetsägaren Dragablås och säger sig inte känna till de problemen, ej heller att en av två klubbar flyttat till Hörby. Vilket innebär ett avsevärt ekonomiskt bortfall för arrendatorn i form av utebliven hyra för seriespel och träning.

Vilket ansvar har då fastighetsägaren för att det ska fungera i bowlinghallen?

- Inget ansvar alls, det är helt upp till entreprenören, det regleras via arrendekontraktet.

Arrendatorn Naser Faulad skrev ett 3-årskontrakt i augusti 2013, har således ett år kvar. Nu finns det uppgift om att det fanns en annan entreprenör som ville ta över driften på ett 10-årskontrakt, totalrenovera och byta ut maskinerna på de tio banorna. Det borde vara fördelaktigt för ägarna, men ni tackade nej.

- Det känner jag inte till, vi var helt överens med Naser om att skriva ett kontrakt på tre år.

En annan uppgift säger att det finns planer på annan verksamhet i bowlinglokalen om ett år?

- I så fall rena spekulationer och inget som jag kan kommentera i dag.

I dag har bowlinghallen i Lucky Bowl öppet tre dagar i veckan för allmänheten (fredag-söndag), till detta kommer att Höörs PBK har en träningstimme på tisdagarna liksom PRO och SPF onsdagar respektive fredagar. Men det förekommer inget seriespel, det har Team Frosta och Höörs PBK förlagt till Hörbyhallen.

- Klart att vi är oroliga för hallens framtid, frågan är om vi har någon bowlinghall att spela i om ett år. Tyvärr finns det mycket som tyder på att den kommer att läggas ner. Det krävs investeringar för flera miljoner för att få allt att fungera som det ska och den satsningen gör knappast en entreprenör med ett år kvar på sitt arrendekontrakt. Vi kommer att ha ett medlemsmöte ganska snart för att diskutera hur vi ska göra framledes med träning och seriematcher för våra tre lag, säger Håkan Andersson i Höörs PBK som ställt frågorna till Magnus Renudd.

Fotnot: Lucky Bowl öppnade hösten 2001 och samtidigt lades den tidigare bowlinghallen (4 banor) i idrottshallen ner och lokalen där fick annan inriktning.