Leif Ohlsson, ordförande i Höörs PBK, fick ta emot både
diplom och vandringspris efter klubbens
framgångar i
seriespelet under den gångna säsongen av Alliansens
ordförande Leif Bergström.
(Foto: Håkan Andersson)

 

(9 juni) Det kommer att införas ett ”Mästarmöte” i Alliansens pensionärsbowling kommande säsong och då blir det de tre främsta lagen i högsta divisionen efter grundserien som kommer att mötas.

Det var en motion som klubbades igenom vid tisdagens årsmöte i Klippan där 31 medlemmar från de sexton anslutna föreningarna närvarade. Men däremot blir det inget kvalspel till våren, det förslaget var man inte beredd att stödja.

- Lite förvånande att det blev ett ”nej” till kvalspel. Det handlade om totalt fem kvalmatcher för samtliga sex divisioner som skulle avgöras veckan efter serieslutet. Allt för att ge lite extra ”krydda” under säsongen, ett avslutande kvalspel antingen för att avancera en serie, klara nytt kontrakt eller åka ner en division, kommenterar Håkan Andersson, tävlingsansvarig i Alliansen och den som lagt förslaget.

- Nu tyckte majoriteten att det skulle dra ut någon vecka in i maj månad och då ska man tydligen inte spela bowling. Även om det bara handlade om summa fem matcher med tio lag inblandade. Men vi låter det här förslaget mogna lite, kanske är det läge att ta upp det igen om ett år.

Det hela avgjordes efter omröstning, 21 sade nej, 10 var för. Årsmötet sade däremot ett klart och enhälligt ”ja” till förslaget om ett ”Mästarmöte”.

- De tre bästa lagen i högsta divisionen kommer att spela om ”titeln” och man gör det i neutral hall. Trean mot tvåan, segraren möter ettan från grundserien och detta veckan efter seriens sista omgång. Kan bli två riktigt intressanta matcher, säger Håkan Andersson.

I övrigt blev det ett årsmöte som gick helt i omvalets tecken. Det innebar att Leif Bergström (Eslöv) fick nytt förtroende som ordförande liksom avgående Berthram Andersson, Perstorp (vice ordförande), Göran Strandqvist, Perstorp (sekreterare) och Håkan Andersson, Höör (tävlingsansvarig). Kvar i styrelsen, valda till årsmötet 2016, är Bertil Nilsson (Klippan), Bertil Aneslätt (Ängelholm)  och Eva Nilsson (Eket). Innan årsmötet avslutades företogs också prisutdelning från den gångna säsongen, med ett inramat diplom och vandringspris till alla seriesegrare och dito diplom till de som noterat bästa resultat i respektive division.

Nu ligger det preliminära matchprogrammet ute på Alliansens hemsida, fram till den 30 juni har hemmalaget möjlighet att justera sina matcher. Därefter lägger man ut det definitiva programmet och andra veckan i augusti drar seriespelet i gång för säsongen 2015-2016.

-Det blir lite av en rekordsäsong, detta med tanke på att vi nu är inte mindre än 70 lag fördelade på sex divisioner och sexton pensionärsklubbar som är med och seriespelar. Det innebär att det kommer att spelas närmare 700 seriematcher innan vi gör bokslut i början av maj nästa år, säger Håkan Andersson.

Fotnot: Höörs PBK fick genom ordföranden Leif Ohlsson ta emot diplom och vandringspris för seriesegern för Höörs PBK-lag 3 i division-5 och därtill diplom för Anna-Lena Ohlsson som hade säsongens bästa resultat i division-5 med 806 poäng.