Carsten W Hansen från Danmark vann den senaste upplagan av ”Storm Lucky
Larsen”. Vid
finalen 2019 i Helsingborg besegrade han Chris Via, USA  289-247.

 

(3 augusti) Två månader efter U 21-VM i Olympiahallen i Helsingborg som för svensk bowling och arrangörerna blev en succéartad framgång, så dukas det fram till nästa stora internationella evenemang. Nu handlar det om ”Storm Lucky Larsen Master”, den internationella stortävlingen med 100.000 kronor i förstapris och som ingår i Europatouren.

Det blir fjärde gången tävlingen spelas, den som svenske elitspelaren Martin Larsen gett namn åt. Premiäråret 2017 avgjordes den i Baltiska Hallen i Malmö med Jason Belmonte från Australien som segrare, i samma hall 2018 vann USA-proffset Kyle Troup finalen över Belmonte varefter tävlingen 2019 flyttades till Olympiahallen i Helsingborg. Där vann dansken Carsten W Hansen en mycket välspelad final över amerikanen Chris Via med 289-247 varefter pandemin satte stopp för tävlingen, både 2020 och 2021 tvingades man ställa in.

Men nu man tillbaka, den 26 augusti-4 september är ”Storm Lucky Larsen Master” inbokad i Olympiahallen och redan med en imponerande startlista. Till start kommer hela den svenska eliten på herr- och damsidan, Finland, Danmark, Italien, Tyskland och Frankrike kommer med sina bästa spelare och bland de anmälda finns flera som spelar på den amerikanska proffstouren. Förutom den svenska eliten med Jesper Svensson och Martin Larsen kommer Verity Crawley och Dominic Barrett från England till start, alla för att inledningsvis kvalspela över de sex serierna.

Veckan innan i Helsingborg avgörs ”Svans Tak Open” i Markaryd (13-28 augusti) med 25.000 kronor i förstapris. Premiären i fjol vanns av Jesper Svensson, Team Pergamon och han är bland de 150 spelare som i dag är anmälda för start.