Gott om spelare och gott om klot. Tomas Persson (Eslöv) och Stig
Frick (Hörby) gör sig redo, bilden från
premiären av ”Triangelkampen”,
platsen är Hörbyhallen och året 2017.
(Foto: Håkan Andersson)

 

(28 februari) Efter två års uppehåll är mellanskånska ”Triangelkampen” tillbaka, tävlingen mellan pensionärsbowlarna i Höör, Hörby och Eslöv. Den har fått stå tillbaka på grund av pandemin både 2020 och 2021. Nu blir det fjärde gången ”kampen” spelas och den är inbokad lördagen den 9 april kl 10.00 i Hörby bowlinghall och då är det Höörs PBK som står för det värdskap som alternerar mellan de tre föreningarna.

Tävlingen hade premiär 2017 då Höörs PBK arrangerade och satte upp ett vandringspris, det skulle spelas med 10-mannalag över 4 serier och s.k. rullande räkning utan handicap, minst tre damer skulle ingå i varje lag. Och det skulle avgöras med en spelare från vardera klubbarna på varje bana. Premiäråret var det lagledaren Gerhard Lundahl i Eslöv som kunde lyfta segertrofén och ta den första inteckningen i vandringspokalen. 2018 vann Eslöv på nytt och vid senaste ”kampen” som spelades i Eslöv 2019 var det Höör som tog hem slutsegern.

- Tidigare har det under många år spelats en mellanskånsk ”kamp” på klubbnivå med 4-mannalag som var mycket populär, men i takt med att antalet klubbar med åren blev allt färre försvann den. I stället tog vi upp ett önskemål om att Höör, Hörby och Eslöv skulle mötas med sina respektive pensionärslag, utbytet mellan föreningarna var ju ganska magert trots närheten. Och det här med ”kampen” är ett perfekt och mycket trevligt sätt att träffas och spela bowling mot varandra en gång om året, säger Håkan Andersson i Höör.