20-årige William Svensson från BK Kaskad i Norrköping var med i det svenska lag
som blev världsmästare i mixedklassen i
Dubai. Nu var han tillbaka i elitserien och
imponerade i sina två lördagsmatcher.

 

(21 november) De svenska VM-spelarna är hemma igen efter succén i Dubai, den gångna helgen var sju av de nio med i sina respektive klubbar när seriespelet hade omstart. Och de sju visade verkligen att den formtopp de prickat in under VM sitter i…

Mycket imponerande var att se James Blomgren i Team Alingsås hemma i elitseriemötet mot Ludvika BK, singelvärldsmästaren noterade 1018 poäng på sina fyra serier och en ny stark match gjorde hans ”vänsterkollega” Jesper Svensson (världsmästare i mixed) som i Partillehallen för Team Pergamon briljerade med 1011 poäng när också de mötte Ludvika BK. De senare fick således spela mot två världsmästare vid sina två bortamatcher.

Här är fler siffror från svenska spelare som var med i VM i Dubai:

William Svensson och BK Kaskad gästade Göta (Helsingborg) och Kulladal (Baltiskan) och vann båda där ”Wille” bidrog med 919 och 932 poäng, Markus Jansson noterade 871 när BK Jösse från Arvika gjorde säsongens långresa till Boden, Pontus Andersson i BK Team Clan spelade två matcher med resultaten 842 och 825, samtliga i elitserien. Bland VM-damerna var både Sandra Andersson och Jenny Wegner med i sina respektive samarbetsklubbar eftersom Spader Dam var spelledigt. Sandra noterade 862 när BK Full House i Ängelholm besegrade BK Kåess från Skara medan Jenny drog in 875 poäng när BK 59:an förlorade i Värnamo mot Forshaga BK, båda dessa matcher i Sydallsvenskan.

Fotnot: På måndagskvällen den 22 november spelades en tidigare framflyttad elitseriematch då IS Göta tog emot Team Pergamon i Olympiahallen, Helsingborg. Pergamon vann den med siffrorna 13-7 (7020-6722) och hade Jesper Svensson som etta med 1033 poäng (259-248-257-269).