(12 november) En underbar bild, den utstrålar en enorm glädje och lycka, den glädje som 34-årige James Blomgren från Team Alingsås ger uttryck för när han tar guld i herrarnas singelklass vid VM i Dubai. På fredagskvällen skulle det avgöras på två speciellt uppbyggda banor utomhus vid mässområdet och i en tryckande fuktig värme.

På vägen till avgörandet hade James Blomgren slagit ut bl.a. amerikanska proffset Kris Prather, nu handlade det om två serier och högsta resultat. I semifinalen vann James Blomgren över Nicola Pongolini, Italien för att ställas mot Tomas Käyhko från Finland i finalen. Det blev en final av högsta klass som James vann med 279-247 (526) mot 233-188 (421) för finländaren.

I damernas singelfinal blev det en uppgörelse mellan två spelare från Singapore när Cherie Tan besegrade Shanya Ng. De närmaste tre dagarna fortsätter VM med avgörande i tre lagtävlingatr och mixed, samtliga med svenskt deltagande. Kolla in och klicka vidare på www.swebowl.se

Fotnot: Senast det blev svenskt guld i singel i en VM-urnering var 1983 då Lena Sulkanen vann damklassen i Caracas, Venezuela.