(20 januari) Nu står det klart att även det seriespel som administreras av Skånes Bowlingförbund kommer att ställas in helt för vårsäsongen. Det handlar om serierna på distriktsnivå som reservlagsserier, paraserierna och Göingeserien för pensionärer.

På onsdagen kom besked från Skåneförbundet efter ett styrelsemöte och efter det har man via mejl till föreningarna lämnat följande kommentar:

”Skånes Bowlingförbunds styrelse har beslutat att ställa in resterande seriespel för de distriktsserier som arrangeras av förbundet. Detta berör Sydskånska reservlagsserierna, Paraserierna och Göinge Pensionärsserier.
Styrelsen tog beslutet med hänvisning till det oklara pandemiläget som råder. Styrelsen anser inte att det är hållbart att skjuta upp beslut om eventuellt seriespel under våren månad för månad och tog detta beslut under tisdagens styrelsemöte.
Vid ett eventuellt nationellt seriespel under våren, kommer alla helger upptas av seriespel och vi gör även denna åtgärd för att föreningar med få spelare ska kunna koncentrera sig på att få ihop full uppställning till det nationella seriespelet.”

Vad gäller eventuellt fortsatt seriespel för pensionärerna i Bowling-Sydväst (Malmö-Lund-Svedala m.fl) så har föreningens seriekommitté ännu inte tagit något beslut och för de nationella serierna gäller att Swebowl kommer med ett ställningstagande under den närmaste veckan.