(18 januari) På måndagen tog Alliansen Ringen det definitiva beslutet att ställa in seriespelet även under vårsäsongen 2021.

- Ett väntat beslut! Och rätt beslut! Med tanke på det läge som råder kring Covid-19 så fanns det inga alternativ. Nu kan vi pensionärsbowlare bara se tiden an, hålla oss till alla regler och hoppas på att seriespelet kan komma tillbaka i höst och att bowlinghallarna klarar sig ekonomiskt igenom det här. Alla hallar har det tufft, vad vi nu behöver är att ha något positivt att se fram emot i dessa bistra tider, kommenterar Håkan Andersson i Höör som redan i förra veckan på den här hemsidan kunde berätta om de planer Alliansens ledning hade.

Nu skriver Alliansen Ringen följande på sin hemsida www.alliansringen.se:

”Styrelsen beslutat att ställa in allt seriespel under våren 2021. Den stora spridningen av Covid-19 i Skåne och de restriktioner som löper tills vidare sätter stopp för möjligheten att återuppta seriespelet.”

Vad gäller seriespelet för pensionärsklubbarna anslutna till Bowling-Sydväst och Göingeserien är inga beslut fattade av respektive föreningsstyrelse och kring de nationella serierna kommer tävlingskommittén inom Swebowl att ta beslut innan månadsskiftet.